Așadar, Viktor Orban a discutat cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan despre misiunea de pace a Ungariei pentru Ucraina. Discuția a avut loc marți, 9 iulie, la Washington.

Viktor Orban i-a cerut liderului turc să sprijine această inițiativă

Premierul maghiar i-a cerut liderului turc să sprijine această inițiativă, conform informațiilor publicate de MTI.

De asemenea, el a subliniat că Turcia a fost până acum singura ţară care a mediat cu succes între Rusia și Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Bertalan Havasi.

Viktor Orban
SURSA FOTO: Facebook, Viktor Orban

Șeful delegaţiei ungare la summitul NATO a cerut Alianţei să îşi asume un rol mai important în misiunea de pace

Totodată, şeful delegaţiei ungare la summitul NATO de la Washington, Lorinc Nacsa, a cerut marţi Alianţei Nord-Atlantice „să îşi asume un rol mai important în misiunea de pace pentru Ucraina şi să demareze discuţii semnificative” în acest sens.

Nacsa a remarcat că Ungaria nu participă la misiunea de coordonare a NATO privind Ucraina. Țara sa „a primit garanţii de la secretarul general al NATO în exerciţiu şi de la viitorul secretar general”, potrivit oficialului.

Oficialul ungar a cerut și o acţiune internaţională coordonată pentru abordarea provocărilor globale, precum riscurile de securitate, războaiele, terorismul şi migraţia ilegală.

Înainte să plece spre summitul NATO de la Washington, premierul ungar a făcut o vizită neanunțată în China

Înainte să plece spre summitul NATO de la Washington, premierul ungar Viktor Orban a făcut o vizită neanunțată în China. În cadrul acestei „misiuni de pace”, după cum a descris-o Orban, el a avut întâlniri la Beijing, consolidând relațiile dintre Ungaria și China.

Liderul chinez Xi Jinping a declarat că comunitatea internațională trebuie „să creeze condiții pentru un dialog direct” între Rusia și Ucraina și „să asigure asistență” în acest sens. El i-a mulțumit premierului ungar Viktor Orban pentru „eforturile de a găsi o soluție politică pentru criza din Ucraina”.

Beijingul și Budapesta „împărtășesc aceleași idei de bază” și lucrează „în aceeași direcție”, a adăugat Xi Jinping. Premierul ungar a subliniat că Beijingul nu doar că iubește pacea, dar a și prezentat o serie de inițiative constructive.