Victorie pentru România. Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a început cu dreptul turneul WTA de la Guadalajara (Mexic). Acest turneu este dotat cu premii totale de 235.238 dolari. Buzărnescu a înregistrat două victorii într-o singură zi. Ea a dat lovitura luni, la simplu dar şi dublu.

Buzărnescu are 32 ani și este locul 136 WTA. Jucătoarea română de tenis a trecut în primul tur la simplu de Coco Vandeweghe (SUA). A câștigat în fața acesteia cu 7-6 (4), 6-7 (5), 6-2. Meciul de tenis a durat  aproape trei ore de joc.

Românca a început în forţă şi a condus cu 4-0 în primul set. Apoi a pierdut cinci ghemuri la rând. Ulterior și-a revenit și a reuşit să salveze două mingi de set. Ca urmare a acestui lucru, ea a dus disputa în tiebreak. Aici a reuşit să se impună cu 7-4, în urma unui debut bun (3-0, 4-1, 6-2).

În actul secund, americanca s-a desprins rapid la 4-1, dar Buzărnescu a luptat şi a revenit în joc. Românca a luat conducerea cu 6-5. În tiebreak, Vandeweghe a înclinat balanţa în favoarea sa şi s-a impus cu 7-5, câştigând ultimele două puncte.

Buzărnescu a dominat setul decisiv, în care a avut 4-0 şi a încheiat cu 6-2.

Mihaela Buzărnescu s-a impus decisiv

Ambele jucătoare au comis multe erori în acest meci. Vandeweghe a încheiat cu 6 aşi şi 13 duble greşeli, iar Buzărnescu a făcut 15 duble greşeli. Coco Vandeweghe are 29 ani și este locul 228 WTA.

Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 3.675 dolari şi 30 de puncte WTA. În optimi, jucătoarea noastră o va înfrunta pe câştigătoarea dintre cehoaica Marie Bouzkova, a doua favorită, şi românca Irina Bara.

La dublu, Buzărnescu şi Anna-Lena Friedsam s-au impus cu 6-4, 6-2 în faţa cuplului Ana Blinkova (Rusia)/Kristina Kucova (Slovacia). Favoritele numărul patru au obţinut victoria într-o oră şi 13 minute.

Pentru acest succes, perechea Buzărnescu/Friedsma şi-a asigurat un cec de 2.300 dolari şi 60 de puncte WTA la dublu. Următoarele adversare vor fi învingătoarele din meciul Aliona Bolsova (Spania)/Danka Kovinic (Muntenegru) – Eri Hozumi/Miyu Kato (Japonia).