Anunțul sumbru făcut de Victor Ponta despre Florin Piersic: „N-ai nicio șansă”

Fostul premier Victor Ponta a comentat duminică seară la România TV, subiectele de interes public din societatea românească. Una dintre temele discutate a fost starea de sănătate a marelui actor Florin Piersic, un subiect asupra căruia s-a concentrat atenția opiniei publice în ultima perioadă. Ponta s-a arătat îngrijorat cu privire la situația prin care a trecut Florin Piersic, care a fost transferat prin trei spitale diferite. Fostul premier consideră că acest lucru reflectă o mare problemă a sistemului de sănătate din România. El a subliniat că astfel de situații pot alimenta neîncrederea românilor în sistemul medical.

Victor Ponta

”In primul rând, ca toți romanii, îl iubesc si îl admiră. Este un om la o vârstă înaintată, nu cred ca e ușor pentru medici. Mulți au comentat că dacă nu te cheamă Florin Piersic, ești un om obișnuit, daca nu ai pe cine sa suni, ce faci? Asta e greșit in Romania, la sistemul administrativ in general. Sunt de 3 ori mai mulți bani in sănătate, medicii sunt bine plătiți, ceea ce e bine. Si totuși parca sistemul e mai bulibășit decât înainte, pare ca daca nu dai telefoane, daca nu se agita presa, nu ai nicio șansă.

Unde ești dus daca se întâmplă ceva, cine se ocupa de tine? Clujul e un centru medical mare. Si asta e nedrept. La o problema medicala mai grava, daca nu ești lângă Bucureşti, Cluj, Iasi, nu ai nicio șansă. Cum sa zici ca la Cluj nu se poate si la Bucureşti se poate. In 2016, Vlad Voiculescu, care nici nu e medic, a ajuns in Romania cu un scop. A ras tot ce înseamnă medic de prestigiu, le-a făcut dosare la toți, chiar daca au fost majoritatea achitați, dar a băgat frica asta sa tacă toți in fata big pharma. Iei asta, ca asta ti se spune.

Mi s-a întâmplat si mie sa mă întrebe oameni, îl știi pe profesorul X, suna si tu pentru nu știu ce. Dar de ce trebuie sa meargă la profesorul X neapărat? Pentru ca e o foarte mare lipsa de încredere. Iar cazul lui Florin Piersic nu e o întâmplare deloc fericita pentru ideea asta. Ar trebui sa nu trebuiască sa suni pe nimeni, sa te duci la spital cu cardul de sănătate si sa iți rezolvi problema”, a spus Victor Ponta, la România TV.

Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila, vizită la Spitalul Foișor

Duminică, premierul Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, s-au dus la Spitalul Foișor, acolo unde Florin Piersic se află sub supraveghere medicală, pentru a se întâlni cu marele actor.

Marcel Ciolacu nu a oferit nicio declarație referitoare la această vizită. În schimb, ministrul Sănătății a accentuat că nu s-a discutat despre transferul actorului la alt spital.

Alexandru Rafila a declarat că Florin Piersic prezintă într-o stare de spirit pozitivă și continuă tratamentul cu antibiotice. El a adăugat că actorul este sub monitorizare și că se bucură de evoluția favorabilă a stării de sănătate a actorului.

Ministrul a exprimat speranța că maestrul va reveni într-un timp relativ scurt la o viață cât mai apropiată de normalitate.

Rafila susține că Florin Piersic are o stare de spirit pozitivă

Actorul Florin Piersic prezintă o stare de spirit pozitivă și continuă tratamentul cu antibiotice. El se află sub monitorizare, a declarat duminică ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta a spus că se bucură de evoluția stării de sănătate a actorului.

Rafila a susținut că speră că Florin Piersic, într-un timp relativ scurt, va reveni la o viață cât mai apropiată de normalitate.

„Mă bucur că are o stare de spirit pozitivă. Este o evoluție pe care o așteptăm cu toții. Sperăm că într-un timp relativ scurt o să ajungă nu neapărat să își reia activitatea dar să aibă o viață apropiată de normal. Continuă tratamentul antibiotic în mod evident. Nu urmează decât să se întâmple o monitorizare a pacientului. La un moment dat, sigur, că acolo intervenția aceea trebuie să se încheie – intervenția chirurgicală din punct de vedere al plăgii operatorii – şi să vedem în continuare pași pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară. După cum știți există cardiolog, anestezist, infecționist şi medicii de la ortopedie care îl îngrijesc foarte bine”, a spus Rafila, la Spitalul de Ortopedie „Foișor”.