Victor Ponta își exprimă neîncrederea totală față de aceste date și susține că nu reflectă realitatea din teren, oferind exemple din trecut pentru a-și susține poziția.
Victor Ponta contestă credibilitatea exit poll-urilor
Ponta acuză și un climat de intimidare, susținând că unii alegători nu își exprimă sincer opțiunile din cauza presiunilor exercitate de liderii PSD și de trusturi media apropiate de aceștia, cum ar fi Antena 3.
În ceea ce privește propriul parcurs electoral, Victor Ponta se arată încrezător. El estimează că, odată ce vor fi centralizate 30-40% din voturile reale, inclusiv cele venite din diaspora, tabloul electoral se va clarifica semnificativ.
„Din păcate, datele de la exit poll-urile de la ora 21 sunt total necredibile. Pe 24 noiembrie au avut o eroare de 30%, în special în favoarea celor care le plătesc și sunt la putere (Ciolacu avea 27% la exit poll și a obținut 19%, iar Georgescu avea 15% și a obținut 23%).
În plus, astăzi oamenilor le este teamă de amenințările șefilor PSD și ale Antenei 3 și nu spun adevărul. După ce vor începe să se încarce 30-40% din datele reale, vom avea o idee mai clară! După care se adaugă voturile foarte multe din Diaspora!
Sunt foarte optimist că voi fi în turul al doilea cu George Simion”, a scris Ponta pe Facebook.

AEP a lansat un apel către toate instituțiile
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a amintit recent, printr-un comunicat de presă, că legislația în vigoare interzice publicarea sondajelor de tip exit-poll înainte de încheierea procesului de vot. Conform prevederilor art. 39 alin. (5) din Legea nr. 370/2004 privind alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „în ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieşirea de la urne, înainte de încheierea votării”.
Totodată, conform prevederilor art. 55 lit. y) și art. 56 alin. (1) și (2) lit. f) și g) din aceeași lege, încălcarea dispozițiilor referitoare la interzicerea publicării sondajelor la ieșirea de la urne constituie contravenție și se pedepsește cu amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei. Constatatea acestor fapte revine Consiliului Național al Audiovizualului, în cazul radiodifuzorilor, iar în celelalte cazuri, responsabilitatea aparține Autorității Electorale Permanente.
Sondajele efectuate la ieșirea de la urne pot fi realizate exclusiv de institutele de sondare a opiniei publice, de societățile comerciale sau de organizațiile neguvernamentale care au ca obiect de activitate realizarea de sondaje de opinie și care au fost acreditate în acest scop, prin decizie, de către Biroul Electoral Central, pentru alegerile prezidențiale din anul 2025.
Pentru alegerile prezidențiale din anul 2025, au fost acreditate să realizeze sondaje la ieșirea de la urne următoarele entități: Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, SC Gabriel Smart Constrans SRL, ARA Public Opinion SRL și SC Inter Regional Media SRL.