Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a primit miercuri la minister o delegație COTAR. Aceștia au discutat, alături de ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, despre nemulțumirile taximetriștilor.

 „Am avut discuţii cu domnul ministru Teodorovici şi cu doamna ministru Rovana Plumb. S-a pus la punct ordonanţa de urgenţă pentru săptămâna viitoare, care se va da. Este singura dată când suntem puţin mai optimişti că se va da această ordonanţă săptămâna viitoare”, a declarat Vasile Ștefănescu pentru Agerpres.

„Dorim ca Guvernul României să promoveze ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38 (Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere – n. r.), modificare care se referă la posibilitatea de a sancţiona pe cei care execută transport public de persoane şi în special transport în regim taxi, fără autorizaţie. În acest moment, ei nu pot fi sancţionaţi din cauza faptului că există în lege sintagma ‘în mod repetat’ şi trebuie dovedit acest caracter de repetabilitate”, a mai spus Ștefănescu.