Vești bune pentru șoferi. Primul lot al A1 Sibiu-Boița va fi deschis până la finalul lui 2022

Ministrul Transporturilor a anunțat, cu ocazia verificării stadiului lucrărilor la Pasajul Drajna, în județul Călăraș, că la finalul acestui an va fi deschis primul lot al A1 Sibiu-Boița.

„La sfârşitul acestui an primul lot să fie dat în circulaţie ceea ce ar însemna începutul acestui proiect pe care, ca ţară îl avem de 30 de ani indiferent de cine a fost la guvernare, adică trecerea Carpaţilor cu o autostradă. Pe datele pe care le am acum lotul Sibiu-Boiţa se va da în circulaţie”, spune Sorin Grindeanu.

Autostrada Sibiu-Pitești are o lungime de 122 kilometri

Într-o postare pe pagina de Facebook a ministrului Transporturilor, acesta spunea că autostrada Sibiu-Pitești are o lungime de 122 de kilometri și că este împărțită în cinci secțiuni.

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărţită în 5 Secţiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate: Secţiunea 1: Sibiu – Boiţa (14,15 km), se află în execuţie şi are ca termen contractual de finalizare anul 2023. Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secţiuni (parte a Tronsonului care traversează munţii) este 2027. Secţiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeş (9,86 km) se află în etapa de proiectare şi trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului. Secţiunea 5: Curtea de Argeş – Piteşti (30,35 km) este în faza de execuţie şi trebuie finalizată în anul 2025. Autostrada Sibiu-Piteşti, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta Centrul şi Vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi”, spunea Sorin Grindeanu la mijlocul lunii mai.

Sorin Grindeanu anunță lansarea licitației pentru contractele Autostrăzii Bacău-Paşcani

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vine cu vești bune pentru șoferii din România. În curând, aceștia vor putea circula pe o nouă autostradă. Este vorba despre Autostrada Bacău-Paşcani.

Într-o postare pe contul personal de Facebook, ministrul Transporturilor anunță că a fost lansată licitația contractelor pentru construcţia celor trei loturi ale autostrăzii Autostrăzii Bacău-Paşcani.  Limita pentru depunerea ofertelor este mijlocul lunii septembrie, adaugă Sorin Grindeanu.

„CNAIR a transmis astăzi în SICAP anunţul de participare pentru construcţia celor 77,39 km ai acestei autostrăzi, care face parte din A7 (Autostrada Moldovei). Anunţul de participare pentru cele 3 loturi va fi vizibil în SICAP imediat după publicarea acestuia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Data limită pentru depunerea ofertelor este 15.09.2022”, a scris Grindeanu pe pagina de socializare.

Ministrul a mai adăugat că lungimea totală a autostrăzii este de 77,39 kilometri. Cel mai mare lot este Lotul 1, de la Săucești -Trifești, care va avea o lungime de peste 30 de kilometri și a cărui valoare este estimată la peste 2 miliarde de lei fără TVA.

Cel de-al doilea lot este Trifești-Gherăești, cu o lungime de 18,99 km și o valoare estimată de 1,601 miliarde de lei, în timp ce lotul 3 Mircești-Pașcani, va avea o lungime de aproape 29 de kilometri și o valoare estimată la peste 2 miliarde de lei.