Edilul orașului a spus că a avut, în ultima perioadă, o serie de discuţii cu reprezentanţii unei asociaţii care se ocupă de probleme de fertilitate cu privire la greutăţile pe care le întâmpină cuplurile care îşi doresc copii, dar nu reuşesc acest lucru.

Primarul din Brașov, George Scripcaru, spune că în decembrie va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre care prevede sprijinirea cuplurilor infertile din oraş printr-un program de cofinanţare a procedurilor de fertilizare in vitro.

”Având în vedere faptul că natalitatea la Braşov este într-o continuă scădere, ceea ce ne va crea mari probleme pe termen mediu şi lung, am luat decizia de a propune Consiliului Local să aprobe, pe lângă tichetele pentru nou-născuţi, şi demararea unui program de susţinere financiară a tratamentelor de fertilizare in vitro pentru cei care au domiciliul în Braşov, începând cu anul 2019”, a spus primarul, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, vizaţi de proiect sunt cei care îşi doresc foarte mult să devină părinţi şi nu pot, respectiv cuplurile infertile cărora li s-a diagnosticat o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

Conform estimărilor făcute în momentul elaborării Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Braşov până în 2030, rata natalităţii în oraş va fi în continuă scădere. Conform analizei pe ultimii 3 ani – 2015, 2016, 2017 – numărul de naşteri din 2015 până în 2017 a scăzut cu aproape 12%.