Extinderea magistralei M4 şi tren metropolitan în Capitală

„Alături de colegii specialişti în mobilitate urbană din Primăria Capitalei, am avut azi o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, pentru a discuta despre două proiecte de transport importante din Bucureşti.

Primul subiect a fost extinderea magistralei de metrou M4, pentru care Primăria Generală trebuie să dea aviz pe PUZ în perioada următoare. Discuţia este complexă, pentru că trebuie integrate mai multe facilităţi urbane, dar există deschidere de ambele părţi pentru a ne încadra în termenele de finanţare”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de socializare.

Edilul general a mai spus că al doilea subiect a fost trenul metropolitan (metroul de suprafaţă). „Studiul de prefezabilitate se apropie de final. Avem un parteneriat semnat. Am discutat despre cum putem să împărţim responsabilităţile pentru a grăbi implementarea”, a completat Nicuşor Dan, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

S-a anunțat modernizarea rețelei de termoficare a Bucureștiului

Se pare că anul 2022 a venit cu vești bune pentru bucureșteni. Pe lângă extinderea magistralei M4, primarul general al Capitalei a anunțat recent semnarea acordului pentru modernizarea a încă 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare.

„Acordul pentru modernizarea altor 11 kilometri din reţeaua primară de termoficare” a Capitalei a fost semnat, a anunţat luni primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan.

„Am semnat Acordul pentru modernizarea altor 11 km din reţeaua primară de termoficare. Lucrările vor începe în luna ianuarie şi vor fi realizate de Compania Energetica. Segmentul care urmează să fie modernizat este aferent magistralei Grozăveşti şi face parte din cei 40 de kilometri de reţea de termoficare scoşi la licitaţie în 2021.

Sunt conştient că problema termoficării este una vitală şi îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situaţie generată de indolenţa precedentelor administraţii” a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

În noiembrie, anul trecut, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţa că desfăşoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele de termoficare, în mai multe zone din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 din Capitală.

Primarul general al Capitalei a declarat mai apoi, referitor la problemele pe care bucureştenii le au cu apa caldă şi căldura, că primăria poate interveni doar de urgenţă la avariile care se produc. Acesta afirma că problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în timp, deoarece au fost „ani întregi de inacţiune”.