Angajatorii au posibilitatea de a acorda prime de Paște angajaților lor sub formă de bani, bunuri, vouchere de cumpărături sau tichete cadou.

Trebuie menționat faptul că tichetele cadou de Paște nu sunt impozabile dacă valoarea acestora nu sare de un anumit plafon.

De asemenea, tichetele cadou de Paște de contribuţii sociale. Acestea valorează 150 de lei. Ele se pot acorda pentru angajați și pentru copii acestora.

Concret, dacă un angajat are 3 copii, acesta poate primi tichete în valoare de 600 de lei.

„Tichetele cadou sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate la cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate este de 5% din fondul total de salarii. Oferite în beneficiul partenerilor de afaceri, tichetele şi cardurile cadou pot fi încadrate pe linia de cheltuieli de protocol şi sunt deductibile (în limita a 2% din profitul contabil) şi scutite de contribuţiile sociale”, notează RTV.

Angajații Complexului Energetic Oltenia și al Complexul Energetic Hunedoara vor primi de asemenea prime de Paște în valoare de 1 100 de lei, respectiv 220 de lei.

În Brașov se derulează campania „Pentru suflet” prin care sunt oferiți bani pensionarilor. Se încadrează bătrânii cu domiciliul stabil în Braşov, cu vârsta de minim 63 de ani în cazul femeilor şi 65 de ani în cazul bărbaţilor, şi a căror pensie este mai mică sau egală cu 1.000 de lei pe lună.