Florin Cîțu a anunțat pe Facebook că toate companiile care au raport favorabil pentru returnarea TVA îşi vor primi banii înpoi până la sfârșitul acestui an.

„Nu este normal ca sectorul privat să susţină iresponsabilitatea guvernului precedent. Sunt companii care dacă nu ar fi primit aceşti bani, unele chiar ar fi intrat în faliment”, a scris ministrul pe Facebook

De asemenea, cu puțin timp în urmă Florin Cîțu a făcut precizări importante cu privire la sumele necesare alocate prin rectificarea bugetară.

„Aceste sume au fost alocate prin rectificarea bugetară pentru că nu existau în buget, deşi programele existau şi au fost ignorate de guvernul precedent. A trebuit să suplimentăm partea de cheltuieli pentru că altfel companiile din sectorul privat, cetăţenii, pensionarii nu şi-ar fi primit banii pe care îi meritau. (…) Această practică de a ascunde sub preş gunoiul, de a arunca facturile în viitor, se opreşte în acest moment”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Florin Cîțu este membru în Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din 1 februarie 2018 și al Comisiei pentru afaceri europene din 24 septembrie 2018. În 2019, Cîțu a preluat mandatul de ministru al Finanțelor.