Un consilier al lui Zelenski spune că starea de sănătate a lui Vladimir Putin se degradează rapid

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin au apărut cu puțin timp în urmă. Ultimele dezvăluiri indică că președintele Rusiei ar fi grav bolnav și că ar fi ajuns recent chiar pe mâna medicilor.

Cel care a venit cu noi date este Oleksi Arestovici, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene. Acesta a arătat că starea de sănătate a lui Vladimir Putin se înrăutăţeşte rapid şi menţionează că acesta a avut recent nevoie de îngrijiri medicale urgente.

Consilierul şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene a susținut că zilele trecute, la miezul nopţii, liderul Rusiei, care ar avea cancer, a chemat ambulanţa, pentru că se simţea foarte rău.  Oleksi Arestovici a mai remarcat că Occidentul le-a dat ruşilor din elita politică, economică şi militară „cheia” cu ajutorul căreia pot ieşi din izolare – „debarasarea de Putin”.

Bolnav în fază terminală

„Poporului rus, armatei ruse, conducerii ruse li se transmite: scăpaţi de Putin, pentru că vă consolidaţi în jurul unei persoane bolnave aflate în fază terminală” , a susținut consilierul şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev.

Ziarul Korrespondent a ținut să readucă în atenție afirmațiile făcute de jurnalistul de investigaţii Hristo Grozev (Bellingcat). Acesta a declarat recent că unul dintre oligarhii ruşi apropiaţi lui Putin a confirmat că preşedintele rus este grav bolnav, suferind de cancer.

De la lansarea invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, starea de sănătate a lui Vladimir Putin, care ar urma să împlinească 70 de ani la toamnă, a devenit un subiect de speculaţii frenetice.

Un oligarh apropiat Kremlinului a fost înregistrat spunând că Vladimir Putin este „foarte bolnav de cancer de sânge”.

Vladimir Putin, grav bolnav?

În plus, Vladimir Putin a fost surprins într-o ipostază fără precedent la sărbătoarea Zilei Victoriei. Liderul de la Moscova și-a acoperit picioarele cu o pătură chiar în timpul paradei care a avut loc în cursul zilei de luni, 9 mai, lucru care a întărit speculațiile cu privire la starea sa de sănătate. O reacție în acest sens a venit din partea jurnalistului John Sweeney, care trasmite în prezent din Ucraina. Într-o postare pe contul personal de socializare, acesta l-a numit pe Vladimir Putin ”un hamster umplut cu steroizi”.

„Vladimir Putin – o pătură pe genunchi, obrajii plini, ca un hamster umplut cu steroizi – arată o figură slăbită în timp ce armata rusă trece pe lângă Kremlin. Fără declarație de mare război, fără chemare, fără generalul Gerasimov”, a scris acesta.

La rândul său, un alt utilizator de Twitter, Wallis Weaver, a scris că l-a urmărit în detaliu pe Putin în timpul paradei, iar președintele Rusiei nu părea nici fericit, dar nici puternic, așa cum era știut până acum.