Casa de Pensii a făcut anunțul chiar acum! Informația momentului pentru pensionari

Casa Județeană de Pensii Caraș-Severin arată că numărul total al pensionarilor, la data de 31 decembrie 2022, a fost de 74.494. Aici intră beneficiarii PAS și cei ai pensiilor în domeniul agriculturii, dar și cei care primesc indemnizații acordate potrivit anumitor legi speciale.

În ceea ce privește pensiile pentru limita de vârstă, la finalul anului trecut au fost înregistrate 53.025 de persoane din Caraș-Severin. De asemenea, pensia medie pentru limita de vârstă a fost de  2.240 lei, în timp ce pensia medie anticipată a fost de 1.967 lei.

Casa Județeanță de Pensii Caraș-Severin arată că au existat 4.486 de beneficiari ai pensiilor de invaliditate, timp ce pensia medie pentru aceștia a fost de 1.270 lei. Din numărul total al celor care au primit pensie de invaliditate, 752 de oameni au beneficiat de pensie invaliditate grad I, 1.862 de oameni au beneficiat de pensie de invaliditate grad II, iar 1.872 de oameni au beneficiat de pensie de invaliditate grad III.

12.281 de persoane au beneficiat de pensie de urmaș, media fiind aici de 1.000 de lei. Nu în ultimul rând, un număr de 846 de persoane au beneficiat de pensii în domeniul agriculturii.

Peste 6 mii de beneficiari ai legii speciale

Casa Județeană de Pensii Caraș-Severin arată că au existat 6.571 de beneficiari ai legii speciale, aici fiind vorba de pensiile IOVR, acestea acordându-se invalizilor şi accidentaţilor de război, urmaşilor celor morţi sau dispăruţi în război, precum şi urmaşilor foştilor pensionari invalizi şi accidentaţi de război, văduvelor de război, copiii celor morţi sau dispăruţi în război, precum şi ai celor care la data decesului erau pensionari I.O.V.R., soţiile celor care la data decesului erau pensionari I.O.V.R. conform Legii nr. 49/1999. Aici au existat trei beneficiari.

De asemenea, mai este vorba și despre indemnizațiile pe care le primesc persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, soţului (soţiei) celor decedaţi şi urmaşilor acestora. Numărul total al beneficiarilor a fost de 3.159 persoane.

Mai vorbim și despre indemnizațiile persoanelor  persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, precum şi soţul supravieţuitor al celui decedat. Aici avem un număr total de beneficiari de 261 de persoane.

Tot beneficiari ai legii speciale sunt și cei care primesc indemnizație pentru efectuarea stagiului militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, precum şi soţia celui decedat. În această categorie se află 797  de beneficiari.

În plus, este vorba și despre cei care primesc indemnizații sub forma unui ajutor lunar care se acordă soţului supravieţuitor al unei persoane care, la data decesului, avea calitatea de pensionar, fiind vorba despre 1.786 de beneficiari.

Peste 80 de pensii de serviciu

Nu în ultimul rând, Casa Județeană de Pensii Caraș-Severin arată că 89 de persoane au beneficiat de pensii de serviciu magistraţi, care se acordă judecătorilor, procurorilor, magistraţilor-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi foştilor judecători şi procurori financiari şi consilierilor de conturi de la secţia jurisdicţională care au exercitat aceste funcţii la Curtea de Conturi, cu o vechime de cel puţin 25 de ani în funcţia de judecător ori procuror, magistrat-asistent sau personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi în funcţia de judecător ori procuror financiar sau consilier de conturi de la secţia jurisdicţională a Curţii de Conturi,conform Legii nr. 303/2004.

De asemenea, vorbim despre 2 beneficiar ai pensiei de parlamentar și 104 beneficiari ai pensiilor de artiști.