Vestea pe care toată România o aștepta a venit astăzi! Se întâmplă chiar în 2022. Au anunțat acum

Totodată, Mark Beacom a subliniat că eforturile continue de modificare a legislaţiei pentru producătorii de gaze subminează investiţiile, conform informațiilor transmise de reuters.com

Amintim că BSOG, deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), este o companie independentă de energie cu sediul în România, care desfăşoară operaţiuni de dezvoltare a resurselor de gaze naturale.

Compania intenționa să demareze extracţia gazelor naturale în luna noiembrie a anului trecut

Iniţial, compania intenţiona să demareze extracţia gazelor naturale din Marea Neagră în luna noiembrie a anului trecut. Guvernul de la Bucureşti a promis de mai multe ori că Legea offshore va fi amendată în Parlament, în prima jumătate a acestui an.

Totuși, nu a fost prezentat un proiect de act normativ în acest sens până în momentul de față.

„Cu cooperarea constructivă a tuturor părţilor implicate, primele cantităţi de gaze vor fi extrase în al doilea trimestru din 2022. Punctul nostru de vedere este că subminarea continuă a producătorilor locali prin introducere constantă de noi măsuri dăunătoare este motivul pentru care România a eşuat în a-şi atinge capacitatea semnificativă de producţie şi nu va face decât să prelungească această situaţie”, a declarat Mark Beacom pentru sursa menționată..

Mai mult, Guvernul a prelungit în această lună, pentru un an, o schemă de sprijin pentru creşterea facturilor la energie iar una dintre prevederi obligă producătorii de gaze să vândă o parte din producţie la preţuri plafonate în schimbul unor reduceri şi scutiri de taxe. În acest context, directorul Black Sea Oil & Gas a spus că noile măsuri îi vor descuraja pe producători.

„Există o lipsă semnificativă de investiţii pentru a extrage resursele descoperite care stau la uşa României… şi o descurajare a producătorilor, inclusiv BSOG, să caute noi resurse prin explorare”, a spus Mark Beacom.

Trebuie menționat că țara noastră are cea mai mare rată de taxare a producţiei offshore de gaze din Europa, la 23%, de patru ori mai mare decât media, potrivit informațiilor publicat într-un studiu realizat de firma de consultanţă PwC.