Vestea momentului despre Traian Băsescu

Vestea momentului despre Traian Băsescu. Irina Margareta Nistor a fost invitată în cadrul podcastului „Vreau să știu”. Acolo, criticul de film a povestit mai multe despre copilăria sa.

De asemenea, ea a mai povestit și despre un moment cu Traian Băsescu. La un moment dat, criticul de film s-a întâlnit cu fostul președinte care i-a spus că în perioada comunistă aducea lucruri interzise în România. Atunci, interzise erau lucruri precum filme sau lapte.

„Și Traian Băsescu a adus filme aici când nu era voie. M-am întâlnit întâmplător cu el, fiind în Constanța.

El a zis: ”Sigur că aduceam, aduceam filme, lapte”. Dacă tot l-am prins într-o zi, l-am întrebat. Toți l-au întrebat dacă aducea blugi și cafea”, a povestit Irina Margareta Nistor.

Lucrurile se împrumutau pe bani

Criticul a mai povestit că lucrurile se împrumutau pe bani. Prin lucruri, Irina Margareta Nistor se referea la cărți și reviste. Ea a mai spus că aveai timp o săptămână să le citești, apoi le dădeai mai departe.

De altfel, ea a mai povestit în podcastul „Vreau să știu” al lui Cătălin Oprișan că în acea perioadă era foarte important să găsești orice.

„Au vrut să întrebe când se voia să se facă un film, dar am întrebat eu când am avut ocazia. (…) Se împrumutau pe bani, era o rețea care împrumuta pe bani cărți, reviste, pe o săptămână, apoi le dădeai mai departe. Era foarte important să găsești cărți, discuri, orice”, a dezvăluit Irina Margareta Nistor.

Irina Margareta Nistor
Irina Margareta Nistor / SURSA FOTO: Evenimentul Zilei

Irina Margareta Nistor, povestiri din perioada comunistă

Pe lângă poveștile legate de Traian Băsescu, criticul de film a oferit și detalii din copilăria sa. Ea s-a născut în 1957. Atunci, la putere era Gheorghe Gheorghiu Dej, care a murit după câțiva ani.

Copilăria sa a fost una foarte fericită datorită străbunicii ei.

Criticul de film povestește că a crescut într-o locuință care nu a apucat să fie dărâmată de Nicolae Ceaușescu. Totuși, până în anul 1963, familia sa a fost obligată să primească chiriași în mod obligatoriu.

Locuința sa era formată din trei dormitoare situate la etaj și două parter. În cele două camere de la parter locuiau 5 oameni.

Chiriașii locuiau la etaj erau nevoiți să facă de mâncare în baie. Astfel, familia Irinei Margareta Nistor nu a mai avut acces la baie. S-au văzut nevoiți să construiască baia în beciul casei.

Criticul de film are o poveste interesantă de iubire

Anterior, criticul a povestit că a avut o relație intensă de iubire cu un bărbat care era căsătorit. Ea a povestit că nu s-a pus problema ca el să divorțeze pentru ea.

„El nu mi-a spus niciodată că vrea să divorțeze și să fim împreună. E ieșit din comun, categoric, dar niciunuia dintre noi nu i-a dat prin cap chestia asta”, spune ea.

Criticul de film a mai precizat că și atunci când s-a măritat, încă era într-o relație cu acest bărbat. Ea a povestit că el nu i-a interzis să se mărite, știind cât de mult își dorește asta.

„Știa că îmi doresc să fiu mireasă și cu el nu puteam să fiu mireasă. Nu e vorba că n-a vrut să divorțeze pentru mine, dar nu s-a pus problema. Asta înseamnă să iubești”, a adăugat aceasta.