Putin este „nebun” și devine „obsedat de idei paranoice”

Un fost agent KGB care a dezertat în Occident a declarat că membrii cercului intim al lui Vladimir Putin ar putea fi ținuți în întuneric cu privire la starea sa de sănătate. Boris Karpichkov, un fost agent KBG care a dezertat din Rusia, a declarat pentru The Sun că Putin este „nebun” și devine „obsedat de idei paranoice”.

Liderul de la Kremlin, suspicios de persoanele din jurul său

„El îi vede literalmente pe toți, inclusiv pe cei din interiorul serviciilor de securitate rusești și chiar din cercul său apropiat, ca fiind „trădători””, a spus el, transmite Daily Mail.

Este posibil ca Putin să îi țină pe cei mai apropiați de el în necunoștință de dificultățile sale de sănătate, în virtutea menținerii imaginii sale de om puternic, a spus Karpichkov.

„Este atât de suspicios și atât de obsedat de ideile sale de paranoia încât poate fi comparat acum cu tiranul Stalin”, a adăugat el.

Ultimii ani ai lui Stalin au fost marcați de paranoia și neîncredere. El a cerut ca unul dintre medicii săi să fie arestat după ce a sugerat că dictatorul ar trebui să se retragă din viața politică pentru a încerca să-și îmbunătățească starea de sănătate.

Până în 1952, Kremlinul a arestat și torturat medici pentru că ar fi complotat să ucidă politicieni de rang înalt, ceea ce a determinat majoritatea cadrelor medicale să fugă din țară. În acest context, Putin a început, de asemenea, să interogheze medici – repetând astfel ultimii ani ai lui Stalin.

Vladimir Putin, pe urmele lui Stalin?

În februarie, autoritățile ruse l-au interogat pe profesorul Valery Solovey, în vârstă de 61 de ani, timp de șapte ore, în legătură cu afirmațiile regulate despre presupusa stare medicală și mentală a lui Putin. Solovoy era profesor la Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova, frecventat de viitori diplomați și spioni de top.

Profesorul Solovey a avut legături General SVR, un canal de Telegram, care a relatat sâmbătă că Putin ar putea fi obligat să renunțe la controlul războiului din Ucraina pentru câteva zile, deoarece este pregătit pentru o operație de cancer.

Canalul a declarat că dictatorul rus l-ar fi desemnat pe Nikolai Patrușev, șeful Consiliului de Securitate și fost șef al FSB, pentru a prelua controlul invaziei în timp ce el este indisponibil din cauza operației. Această operație fusese programată pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dar a fost amânată, a afirmat SVR.

Acum nu va mai avea loc înainte de comemorarea Zilei Victoriei, care marchează victoria Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial, în Piața Roșie, pe 9 mai, a susținut persoana respectivă.

General SVR a raportat în urmă cu 18 luni că Putin are avea și cancer abdominal și Parkinson.

Putin suferă de numeroase probleme de sănătate fizică

Pe de altă parte, secretarul de presă al lui Putin a insistat că starea de sănătate a lui Putin este „excelentă”, dar au apărut mai multe videoclipuri și fotografii care sugerează că președintele rus n-ar avea, de fapt, o sănătate perfectă.

Fostul agent KGB a enumerat Parkinson, cancerul sau o altă afecțiune medicală ca explicație pentru comportamentul său ciudat, adăugându-și astfel vocea la lista comentatorilor care speculează cu privire la sănătatea lui Putin.

„Nu sunt eu însumi medic … dar există o îngrijorare serioasă că Putin suferă de numeroase probleme de sănătate fizică – posibil de la accidentările sportive din anii tinereții sale”, a adăugat el.

„Acest lucru se adaugă la unele probleme care afectează persoanele în vârstă – cum ar fi demența în stadii incipiente”.

Karpichkov a spus că președintele rus este cunoscut în cercul său ca fiind obsedat de detalii, având reputația de a-și aminti în detaliu fețe și conversații.