Ce vor face românii nevaccinați cu taxele și impozitele? Plata lor ar putea fi amânată

Totuși, situația a ridicat multe semne de întrebare, mai ales când vine vorba de plata taxelor. Chiar dacă există posibilitatea ca taxele să fie achitate în mediul online, nu toată lumea știe cum să facă acest lucru.

Din acest motiv, autoritățile urmează să discute eventualitatea în care românii care nu sunt vaccinați anti-COVID ar putea să-și amâne plata taxelor și impozitelor.

„O să se discute la ANAF”, a explicat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Raed Arafat, anunț de ultimă oră pentru pensionari

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a oferit informații suplimentare despre necesitatea certificatului verde la intrarea în instituții publice, precum sediile Poștei Românie.

Potrivit celor spuse de Raed Arafat, vârstnicii pot continua să își ridice pensiile fără să prezinte certificatul verde, iar elevii din școlile private intră în vacanță.

Explicația acestuia a venit după ce au fost unele diferențe pe baza unor neînțelegeri juridice între CNSU și hotărârea de guvern emisă. Mai precis, în Monitorul Oficial scrie că începând de astăzi accesul în instituțiile publice va fi permis doar persoanelor care pot face dovada vaccinării, care au trecut prin boală sau sunt testate.

Bilanț COVID 25 noiembrie

Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.571.115 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 7.275 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.331.225 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.187 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 152 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 724 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 44.980 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.10.2021 (10:00) – 25.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 301 decese (151 bărbați și 150 femei), din care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.