Avertisment pentru întreaga UE! Ne așteaptă o iarnă devastatoare. Ar putea muri foarte mulți oameni

Avertismentul respectiv a fost lansat în contexul unui nou val de infectări, pe care specialiștii OMS l-au numit „pandemia nevaccinaților”. Amintim că autoritățile din Croația a introdus obligativitatea certificatului verde pentru toți angajații din sectorul public, în timp ce Letonia, care se află într-o perioadă de trei luni de urgență sanitară, a devenit prima țară din UE care le permite angajatorilor să își concedieze angajații care nu vor să se vaccineze.

„În ultimele 4 săptămâni, Europa a raportat o creștere cu 55% a numărului de infectări, deși dispune din belșug de vaccinuri și alte mijloace de protecție”, a avertizat Maria Van Kerkhove, director tehnic al programului de COVID de la OMS.

Numărul de spitalizări cauzate de COVID, aproape dublu

„În Europa, numărul de spitalizări pentru COVID-19 aproape s-a dublat în ultima săptămână. Dacă această tendință se menține, încă o jumătate de million de oameni ar putea muri, numai în Europa și Asia Centrala, până la 1 februarie 2022”, a declarat Hans Kluge, director regional al OMS pentru UE.

În acest context, specialiștii de la OMS au spus că s-a ajuns la actuala situație din cauza vaccinării insuficiente şi a relaxării măsurilor anti-COVID.

„Epuizarea și lehamitea duc la complăcere, iar asta provoacă breșe în sistem, “scăpări” când vine vorba de testare, de îngrijiri medicale, de vaccinare. Trebuie să eliminăm aceste breșe, să recuperam la capitolul vaccinare. Și trebuie să purtăm în continuare măști și să fim precauți! Doar pentru că suntem vaccinați nu înseamnă că suntem complet feriți de riscuri”, a explicat Michael Ryan, director OMS al programului pentru urgențe.

Autoritățile se grăbesc să ia măsuri

Austria a înregistrat un record în privința noilor infectări iar autoritățile locale se grăbesc să ia măsuri înainte ca guvernul federal să intervină. În acest context, primarul Vienei a anunțat că vor avea acces la servicii doar cei care au trecut prin boală ori s-au vaccinat.

„Vrem să luăm măsuri înainte să se umple secțiile de terapie intensivă. Asta înseamnă aplicarea regulii 2G (acces cu dovada vaccinării ori a trecerii prin boală) în sectorul gastronomiei, în saloane de frumusețe, săli de sport, masaj, precum și pentru întâlniri de peste 25 de persoane”, a declarat Michael Ludwig.