Ministerul Finanţelor Publice a demarat o procedură de licitaţie deschisă pentru a cumpăra a 5.200 de staţii de lucru fixe cu sistemul de operare Microsoft Windows 10, a căror valoare este estimată la peste 24,2 milioane de lei, se arată într-un anunţ publicat marţi în SICAP. 

Potrivit sursei citate, prin acest contract este vizată furnizarea de computere. Valoarea totală estimată a contractului este 24.254.360 de lei. 

Prin contract se doreşte achiziţionarea pentru Ministerul Finanţelor Publice (MFP) – aparat central, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) – aparat central, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) a 5.200 de staţii de lucru fixe cu sistemul de operare Microsoft Windows 10, precum şi serviciile aferente de livrare, instalare, punere în funcţiune şi garanţie pentru acestea. 

Cele 5.200 de bucăţi vor fi repartizate după cum urmează: 1.550 de bucăţi pentru aparatul central al MFP, 2.700 de bucăţi pentru aparatul central al ANAF, 400 – pentru ANAP şi 550 – pentru DGAMC, conform anunţului citat. 

Criteriul de atribuire a contractului va fi cel mai bun raport calitate – preţ, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri bugetare. 

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 17 decembrie, ora 15,00, ele urmând să fie deschise în aceeaşi zi, în SEAP, se precizează în anunţ. AGERPRES