"Trebuie să fim prudenţi. Chiar dacă vor creşte contribuţiile din cele 500.000 de noi contracte de muncă, cred că nu trebuie să umblăm la contribuţii anul acesta", a spus Lăzăroiu la un seminar dedicat pieţei muncii.

Potrivit acestuia, noul Cod al muncii a reuşit să rezolve în mare măsură problema muncii la negru care se găseşte în mediul urban, până la sfârşitul acestei săptămâni urmând să fie înregistrate 500.000 de noi contracte de muncă.

De asemenea, Lăzăroiu a precizat că România poate ajunge la o rată de ocupare a forţei de muncă de 70% până în 2020, de la 63% în prezent, nu prin eradicarea şomajului, ci prin utilizarea şi angajarea forţei de muncă din mediul rural.

Și președintele Traian Băsescu a anunțat în luna mai că nu crede că România își permite să reducă CAS în 2011, cel mai probabil de anul viitor. Membrii coaliției de guvernare au discutat în ultima perioadă despre această măsură, care ar veni în sprijinul economiei. Ei au solicitat specialiștilor de la Ministerul Finanțelor Publice să pregătească toate calculele necesare pentru a se vedea cu cât se poate reduce contribuțiile, între unul și trei puncte procentuale.