Veste pentru toți cei vaccinați cu două doze! Ce se întâmplă dacă vă vaccinați cu doza booster. Un cunoscut cercetător a spus tot: Este posibil

Apariția vaccinului anti-COVID i-a împărțit pe oameni în două categorii: cei care cred în eficiența vaccinului și cei care sunt sceptici. În acest context, cercetătorul Cătălin Țucureanu de la Institutul Cantacuzino a combătut informațiile false care au apărut în mediul online cu privire la efectele adverse ale vaccinului, precizând, totodată, importanța celei de-a treia doze.

Cercetătorul a adus în prim plan cele mai cunoscute teorii legate de vaccinul anti-coronavirus, precum cele care spuneau că prin vaccinare ni se introduce un chip și cele care spuneau că oamenii sunt otrăviți cu mercur dacă se vaccinează împotriva acestui virus. Pe fondul acestor teorii, Cătălin Țucureanu spune că vaccinurile pe care le avem în prezent împotriva coronavirusului nu conțin mercur.

„În primul rând, le avem pe cele care frizează patologicul, de genul „ne cresc solzi după vaccin”, dar şi unele mult mai periculoase, care par documentate ştiinţific şi din acest motiv sunt foarte eficiente.

Primele sunt mai uşor de demontat pentru că acestea ar necesita o reinventare a biologiei, mai ales că persoanele care le-au lansat nu au precizat şi în cât timp de la vaccinare şi după a câta doză ne cresc solzii. Glumesc, evident, dar, repet, aici frizăm patologicul. Apoi, tot în această categorie avem şi mitul că ni se implantează un cip la vaccinare. Păi, ar trebui întrebat un informatician ce ar putea face, ce informaţii ar putea conţine, un cip minuscul care poate trece cu lejeritate printr-un ac de seringă atât de fin precum cele folosite la vaccinare.

A doua categorie de mituri, cele documentate chipurile din punct de vedere ştiinţific… Vaccinul ne otrăveşte cu mercur, de exemplu. Din păcate, acestea care sunt oarecum tangenţiale cu adevărul sunt mult mai eficiente în rândul celor predispuşi să le creadă. În timp, mercurul a fost în componenţa multor vaccinuri. Avea un rol bine definit de conservant, de a preveni creşterea microbiană. Cu trecerea anilor, tehnologiile de producţie s-au îmbunătăţit şi nu a mai fost nevoie să folosim conservanţi pentru a le menţine vaccinurilor stabilitatea pe termen lung.

Astfel, s-a ajuns ca acum vaccinurile să nu mai conţină, cu mici excepţii, mercur, care oricum nu era dozat în cantităţi care să ne pună sănătatea în pericol. Cert este că cele patru vaccinuri anti-COVID-19 autorizate la nivel UE, Comirnaty – Pfizer-BioNTech, Spikevax – Moderna, Vaxzevria – AstraZeneca şi Janssen – Johnson & Johnson nu conţin mercur”, a declarat Cătălin Ţucureanu pentru Adevărul.

Doza booster poate da o imunitate de câțiva ani

Într-o altă ordine de idei, cercetătorul de la Institutul Cantacuzino a fost întrebat când s-ar putea opri campania de vaccinare împotriva virusului. Acesta a precizat că vaccinurile au fost concepute în așa fel încât să aibă un răspuns rapid la pandemie, subliniind că începând cu cea de-a treia doză este posibil ca aceasta să aibă un „impuls solid care durează mai mult timp”.

„Aceste vaccinuri au fost concepute pentru un răspuns rapid la pandemie, dar s-a constat că după şase luni scade protecţia împotriva infecţiei şi s-a apelat la booster. Este posibil ca după această doză a treia să vorbim de un impuls imun solid care durează mai mult timp, la nivelul anilor, poate, dar studiile sunt în curs. S-ar putea să fie necesar un rapel la câţiva ani, dar nu este cert. Acum mai este o problemă. Vorbesc de apariţia unei variante a virusului care poate „ocoli” parţial imunitatea produsă de vaccinul realizat deja. Atunci s-au putea decide realizarea unui rapel cu o variantă a vaccinului adaptată la noile caracteristici ale virusului, care va modifica şi imunitatea noastră după „calapodul” viral”, a mai precizat acesta.