Anunțul momentului despre certificatul verde! Când va fi implementat la muncă? Nicolae Ciucă tocmai a spus

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat în cursul zilei de marți că a purtat mai multe discuții cu Alexandru Rafila, noul ministrul al Sănătății, pe tema certificatului verde și că au convenit la niște soluții prin care documentul să fie introdus la locul  de muncă.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament şi, în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să poată să meargă la promulgare şi să poată fi aplicat”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat marţi la vizita pe şantierul drumului care va face legătura cu Podul Prieteniei, Giurgiu – Ruse, când va fi introdus certificatul verde la locul de muncă.

Când vom acea certificat la locul de muncă

Întrebat când mai exact va fi introdus certificatul verde la locul de muncă, premierul a spus ”daţi-mi voie să nu estimez un timp acum”.

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a fos t întrebat dacă ia în calcul ca persoanele care au anticorpi, dar nu au fost luate în evidenţă de DSP să poată avea certificatul verde. Acesta a răspuns că persoanele care au trecut prin boală vor beneficia și ele de certificat verde, potrivit discuțiilor pe care le-a avut cu ministrul Sănătății.

Persoanele cu o singură doză vor primi certificat verde?

Totodată, premierul a fost întrebat dacă s-a a luat în calcul propunerea lui Alexandru Rafila ca certificatul verde să fie eliberat și pentru  persoanele care au făcut doar prima doză de vaccin, la un interval de 10 zile.

„Nu am discutat acest detaliu cu ministrul Alexandru Rafila sâmbătă, urmând ca împreună cu ceilalţi specialişti să poată să vină cu o propunere concretă în cuprinsul proiectului de lege care va fi supus dezbaterii Camerei Deputaţilor şi atunci vom vedea despre ce soluţii concrete este vorba”, a anunțat premierul.