Simona Halep are șanse extrem de mici să i se reducă pedeapsa

Veste proastă pentru Simona Halep! După ce a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj, tensimena vrea să obțină o reducere a pedepsei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Ben Rothenberg, cel mai cunoscut jurnalist din sportul alb, spune însă că șansele ei sunt foarte mici.

Americanul nu crede nici că mărturia lui Patrick Mouratoglou ar putea schimba ceva.

„Nu cred că video-ul de pe Instagram, în care vorbea despre faptul că se simte, accent pe ‘se simte’ (n.r. – dar nu a zis că ‘este’), responsabil poate schimba ceva la TAS”, a declarat el pentru iamsport.ro.

Ben Rothenberg consideră că Simona Halep ar trebui să își schimbe complet strategia la TAS. Potrivit acestuia, sportiva din Constanța „are acum posibilitatea de a-și construi o cu totul altă apărare la forul de la Lausanne”.

Jurnalistul nu crede însă că „declarația lui Mouratoglou în ceea ce privește rolul său în recomandarea suplimentului Keto MCT va fi utilă în procesul româncei”.

Ben Rothenberg a adăugat că „dacă Halep poate aduce în discuție acest lucru, că cineva din echipa ei a dopat-o fără știința ei, fără acceptul ei, asta sigur o poate ajuta extrem de mult. Dar ar trebui să și demonstreze acest lucru, iar asta poate fi dificil”.

Avocații româncei au abordat greșit cazul

Americanul a mai spus că avocații Simonei au abordat greșit cazul. Potrivit acestuia, „apărarea legată de contaminare, cu care a mers prima dată, nu i-a folosit. Așa că scenariul acesta nu ar fi desprins din cărțile science fiction, însă ar fi o schimbare majoră pentru Halep. Și, cel mai important, nu știu cine și-ar asuma așa ceva în cazul ei”>

Jurnalistul este convins că imaginea lui Patrick Mouratoglou a avut, de asemenea, de suferit în urma acestui scandal.

„Cred că de orice beneficiază Halep în acest moment este benefic și pentru Mouratoglou. Sunt legați foarte strâns. Dar nu cred că este și reciproc valabil. A

șa cum stau lucrurile acum, este o mare problemă, la nivel mondial, pentru Patrick, deoarece s-a întâmplat ceva incredibil sub ceea ce trebuia să fie ‘atenta sa supraveghere'”, a spus el.

Ben Rothenberg, cuvinte de laudă la adresa lui Howard Jacobs

Pe de altă parte, Ben Rotherberg îl apreciază pe avocatul american al Simonei Halep. Cu toate acestea, nu este sigur că ar putea schimba radical strategia apărării.

„Howard Jacobs a fost implicat și în procesul de la Sport Resolutions. Este un fel de eminență cenușie a cazurilor de dopaj, deci sigur are o experiență extrem de vastă.

I-a apărat pe Sharapova, Cilic, și nu numai. Dar nu știu dacă ar putea să schimbe radical strategia apărării pentru ceea ce se va întampla la TAS„, a declarat jurnalistul.