Vehiculele pentru transportul produselor de panificaţie vor avea inscripţii speciale, pentru a fi recunoscute cu uşurinţă, potrivit Autorităţii Sanitare Veterinare.

„În vederea înregistrării sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, mijloacele de transport al pâinii şi al produselor de panificaţie trebuie aibă inscripţionate menţiunile «Pâine» şi «Produse panificaţie», se arată într-un proiect de ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, citat de Mediafax.

Menţiunile vor fi aplicate în partea din faţă a vehiculului, cu caractere de 20 de centimetri, dar şi lateral şi spatele maşinii, cu litere de 30 de centimetri, potrivit sursei citate.

Ordinul modifică şi completează norma sanitară veterinară privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a producerii, procesării, depozitării, transportului şi comercializării alimentelor de origine nonanimală.

SURSA: Mediafax