Celebra Jojo, pe numele ei real Cătălina Grama, este binecunoscută românilor din multele ei apariţii la tv, în filme sau emisiuni. Actriţa care a jucat alături de Ştefan Bănică Jr şi Marius Florea Vizante în serialul “Liber ca pasărea cerului” de pe postul Antena 1, dar a participat şi la reality show-ul “Asia Express” alături de soţul ei, Paul Ipate, a abordat recent un subiect sensibil, în special pentru tineri: bullying-ul.

Bullying-ul este definit ca o acțiune care produce injurii celorlalți efectuată în mod repetat, manifestată prin agresivitate fizică sau psihologică, prin producerea unor daune emoționale.

Jojo a povestit un episod păţit chiar de ea, după ce a postat o fotografie în mediul online şi a primit critici extrem de dure.

“Toată chestiunea asta cu bullying-ul a depăşit graniţele bunului simţ de ceva vreme şi deja se duce într-o zonă, în care nu mai e aşa simplu de acceptat. Este foarte uşor să ştergi un mesaj, mai important mi se pare să tragi un semnal de alarmă şi să spui ‘Aşa nu!’

Am postat o fotografie cu mine, în care eram cu fetiţa mea şi mi-a scris cineva că nu arăt cum trebuie, că arăt ca un monstru, foarte multe lucruri şi nu se mai oprea. Puteam, în mod normal, să şterg comentariul şi să nu fac referinţă la nimic. Însă, am preferat să fac altceva şi să iau altă decizie, pentru că nu tot timpul postez pe Instagram pozele în care sunt cea mai frumoasă, fac şi foarte multe story-uri, în care sunt aşa cum m-am trezit dimineaţa, pentru că mi se pare important pentru cei care ne urmăresc să ne vadă în fel şi chip, nu doar atunci când suntem aranjaţi.

Tot perfecţionismul ăsta nu duce într-o zonă foarte pozitivă, arătăm oamenilor o imagine falsă despre noi. Pe mine nu mă afectează comentariile negative, pentru că trăiesc cu ele de-o viaţă, de la 14 ani”, a povestit Jojo pentru emisiunea “La Măruţă”.

Când eram noi mici, au existat tot feluri de atacuri fizice

În continuare, Jojo a povestit şi despre unele episoade mai puţin plăcute din copilăria ei. Bullying-ul era destul de prezent în şcoli în acea perioadă spune ea, iar totul nu se rezuma doar la jigniri. Vedeta spune că a fost chiar şi victima unor atacuri fizice.

“Bullying-ul era destul de prezent în şcoli, atunci când eram noi mici, era o altfel de perioadă. Eu am fost o fire destul de cutezătoare, de îndrăzneaţă, aşa că am ştiut să mă apăr de fiecare dată. Nu erau jigniri doar verbale, existau şi tot felul de atacuri fizice.

La un moment dat, mă porecliseră copiii din cartier, Linda. Era un film cu nu ştiu ce karatistă, nu l-am văzut vreodată. Ideea este că eu nu îmi doresc asta pentru generaţia de acum, am evoluat.

Evident, ca mamă, mă gândesc şi eu că am doi copii, care sunt destul de sensibili. Nu a fost cazul deocamdată, dar mă gândesc, pe măsură ce anii trec, sunt tot felul de copii în clase mai mari, mai îndrăzneţi, care pot face asta”, a mărturisit Jojo, potrivit romaniatv.net.