Conform datelor citate, cele mai vândute au fost aparatele compacte de vacanţă, de la Canon, Nikon, Sony, FujiFilm la Olympus şi Samsung.

‘Creşterea nu este o surpriză dacă este să ne gândim că aparatul foto este pentru cei mai mulţi primul pe lista gadgeturilor obligatorii într-o vacanţă. E drept că anul acesta creşterea a fost semnificativă: cu cel puţin 10 procente mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Explicaţiile pot fi următoarele: pe de-o parte extinderea publicului feminin interesat de fotografie, iar pe de altă parte creşterea pieţei de profil, conform ultimelor măsurători. Aş mai adăuga şi un element conjunctural, la fel de important: vremea frumoasă de afară şi mai multe zile libere acumulate de apropierea celor două sărbători care fost decisivă pentru mulţi români în alegerea petrecerii sărbătorilor departe de casă. Cumpărătorii au avut interes pentru camere foto care pot realiza atât fotografii, cât şi filmări video 3D, aparate care pot fi folosite subacvatic şi, în general, aparate de dimensiuni reduse cu obiective interschimbabile’, explică Cristian Vlăsceanu, project manager la F64.

F64 Studio, lider pe piaţa echipamentelor foto-video din România, deţine cel mai mare magazin online de profil pe piaţa românească de comerţ electronic. În prezent, compania numără aproximativ 100 de angajaţi şi are trei sedii.

SURSA: Agerpres