Cererea de ceasuri elvetiene a inregistrat o scadere semnificativa, in ultimele doua luni, ca urmare a crizei economice care a taiat din bugetele de cheltuieli ale consumatorilor, potrivit datelor furnizate de Federatia Industriei de Ceasuri din Elvetia.

Exportul de ceasuri elvetiene a scazut, in luna februarie, cu 22,4%, fata de acceasi luna a anului trecut, pana la 876 milioane de dolari.

In 2008, industria de profil din Elvetia a inregistrat un profit record de 14,9 miliarde de dolari. Cu toate acestea, scaderea cererii si a exportului pentru unii dintre jucatorii importanti de pe piata a fost evidenta inca de la finele anului trecut.

In acelasi timp insa, Swatch Group, cel mai mare producator de ceasuri din lume, care “a inregistrat o scadere a cererii in ultimele luni din 2008”, a anuntat ca se asteapta insa la o crestere in a doua jumatate a anului 2009.

Si producatorul de ceasuri Richemont a anuntat ca se loveste de cea mai grea perioada din ultimele doua decenii si va recurge la disponibilizari.

Sursa: RIA Novosti