Valoarea de piaţă a hotelului Novotel de pe Calea Victoriei din Bucureşti era la sfârşitul anului trecut de 28,3 milioane de euro, sub suma de 29,5 milioane de euro plătită în 2006 de către Sparkassen Immobilien, divizia de investiţii imobiliare a Erste Bank, la achiziţia activului.

Potrivit raportului financiar pe anul 2009, actuala evaluare are în vedere un randament anual al investiţiei de 9,4% în euro pe an, cel mai ridicat dintre toate proprietăţile deţinute de Sparkassen în Germania şi Europa Centrală şi de Est.

Faţă de cea mai recentă evaluare publicată în 2007, valoarea de la sfârşitul anului trecut s-a redus cu 37%, iar randamentul a urcat cu 3,9%. Astfel, la sfârşitul anului 2007, la un an de la achiziţie, hotelul era evaluat la 44,7 milioane de euro şi era luat în calcul un randament anual de 5,5%.

Sparkassen Immobilien a preluat hotelul de la grupul hotelier francez Accor, care a semnat apoi un contract de închiriere pe termen lung cu investitorul austriac. Situat pe Calea Victoriei, pe locul vechiului Teatru Naţional, Novotel este şi prima investiţie directă a companiei franceze în România, suma totală alocată pentru acest proiect ridicându-se la 40 milioane de euro.

Hotelul a fost inaugurat la sfârşitul lunii august şi are 258 de camere, dintre care un apartament prezidenţial şi şase apartamente simple. Totodată, unitatea dispune de săli de conferinţe, un restaurant, un bar, piscină acoperită, centru de fitness şi zonă de spaţii comerciale.

Compania mai deţine în Bucureşti centrul comercial Sun Plaza, inaugurat în luna februarie a acestui an, în urma unei investiţii de circa 200 milioane de euro, precum şi trei terenuri, totalizând 70.000 de metri pătraţi, unde intenţionează să dezvolte proiecte de retail şi de birouri.

SURSA: Mediafax