Valeriu Tabără speră că va obţine resurse financiare pentru garanţiile necesare absorbţiei fondurilor europene, pentru cercetarea agricolă şi pentru plata unor creanţe din acest sector.
"Rectificarea bugetară, cel puţin până la această dată, nu este negativă pentru Ministerul Agriculturii. Sper să obţinem sume în plus pentru îmbunătăţiri funciare, inclusiv pentru finalizarea unor proiecte de reabilitare a unor sisteme de irigaţii, proiecte care se fac cu Banca Mondială", a declarat ministrul.

Bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2011 a fost stabilit, la finele anului trecut, la 11,6 miliarde de lei (2,78 miliarde de euro), în creştere cu 13,13% faţă de 2010 şi reprezintă 2,12% din Produsul Intern Brut.

Sursele de finanţare ale bugetului sunt de la bugetul de stat – 5,6 miliarde de lei, avansul de la Uniunea Europeană – 2,8 miliarde de lei, împrumut angajat de MADR – 3,08 miliarde de lei, iar veniturile proprii – 43,9 milioane de lei.

Cheltuielile cu salariile pentru 7.566 de persoane angajate în instituţii publice din subordinea MADR, finanţate integral din bugetul de stat, se ridicau la 234,7 milioane de lei, la finele anului trecut, în timp ce cheltuielile de personal erau de 299,7 milioane de lei.

În 2011, s-a constatat o reducere a costurilor cu personalul, având în vedere faptul că în structurile MADR au fost reduse circa 3.600 de posturi.