Situație tensionată în USR-PLUS. După ce Florin Cîțu a spus că odată ce va ajunge președinte de partid va susține doar membri PNL la primăriile de sector, fără a-i menționa pe colegii din Coaliție, acum Dan Barna și Dacian Cioloș au mari probleme și în interiorul Alianței. Situația confictuală se petrece pe fondul alegerilor interne din USR-PLUS.

Mai exact, la Iași, mai mulți membri și-au prezentat demisiile după alegerile interne din USR-PLUS. Alegerea lui Ștefan Tanasă, subprefect de Iași, în fruntea organizației județene a stârnit revolta a zeci de membri. Cea care a dat glas nemulțumirilor este Anca Lupu. Ea și-a anunțat demisia din USR-PLUS.

“Aceasta este demisia mea din uniunea celor care ar fi putut să salveze România, dar nu au făcut-o. După 3 ani și 3 luni în politică, cu “oameni noi”, afirm in cunostinta de cauza ca USR PSD, PNL , UDMR sunt aceeasi mizerie”, a scris ea pe Facebook.

Război total în USR-PLUS

Aceasta le-a transmis „puținilor oameni decenți care mai rămân pe aici” că, după atâta vreme și după atâtea speranțe spulberate pentru un viitor măcar demn , nu mai vrea să se mintă.

„E clar că a rămâne în USR înseamnă a alege una din cele două părți: pe ce a aflată la putere ( pentru care îți trebuie meritocrație, adică minciună, lăcomie, lipsa de transparență, nepotism și voturi aranjate cu metodă autobuzul) sau pe cealaltă, a complicilor (pentru că e clar că asta înseamnă a rămâne într-o situație în care voit sau nu, faci jocul celeilalte părți).

Cât despre valorizarea, în interiorul partidului, a femeilor interesate de egalitate de gen și reprezentativitatea electoratului majoritar al patriei, a fost egală cu 0….Plec din Uniunea celor care puteați să Salvați România, Dar n-ați făcut-o”, a scris plină de dezamăgire Anca Lupu.

În context, trebuie spus că deputata Cosette Chichirau nu a mai candidat pentru șefia USR Iași. Motivul oficial a ținut de nevoia de a se concentra pe activitatea sa la nivel central. Neoficial, însă, Chichirău nu a mai avut parte de sprijin pentru a-și asigura continuitatea la conducerea organizației județene.