Surpriză pentru Orban și Cîțu în alegerile interne din PNL!

Printre altele, sociologul a vorbit și despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Nu mă așteptăm la o altă matematică parlamentară. Am văzut cu toții care sunt numerele exacte ale fiecărui partid. Puteam vorbi de o surpriză de la PNL, care nu s-a întâmplat. Pentru mine a fost o surpriză că și cei de la UDMR au anunțat că nu vor vota”, a spus Vladimir Ionaș, în emisiunea Gândul Live.

Vladimir Ionaș, despre alegerile din PNL

De asemenea, acesta a mai spus în emisiunea respectivă că anticipează ca în cursa pentru alegerile interne din PNL, din septembrie, va apărea un candidat surpriză.

„Neavând informații, eu continui să cred că nici Ludovic Orban nici Florin Cîțu nu vor câștiga alegerile din PNL. Există un grup important în PNL, care momentan nu și-a anunțat susținerea pentru niciunul dintre cei doi candidați. Nici președintele Klaus Iohannis nu pare să îi susțină pe vreunul dintre cei doi. Eu mă aștept să apară un candidat surpriză. Există județe care aduc multe voturi pentru PNL și care nu și-au anunțat poziția. Partidul Național Liberal are nevoie de un lider care să fie o punte între aripa progresistă și cea conservatoare”, a declarat sociologul.

Relația de opoziție dintre PSD și AUR

Totodată, Vladimir Ionaș a spus și că social democrații au nevoie de oamenii lui George Simion pentru a face o opoziție puternică.

„Este normal să existe puncte de vedere diferite și chiar o oarecare luptă, cel puțin în ochii electoratului, între PSD și AUR. AUR a apărut ca un partid împotriva partidelor de masă, în timp ce PSD trebuie să se depărteze de AUR pentru a atrage voturile celor care i-au votat în 2016 și nu i-au mai votat în 2020. Ceva asemănător se întâmplă acum și în coaliția de guvernare. Pe de altă parte, PSD are nevoie de un aliat în opoziție, iar singurul aliat posibil este AUR”, a declarat acesta în emisiunea Gândul Live.