„Vaccinul este aurul lichid din 2021, cel mai prețios lucru de distribuit anul viitor, iar mafia și alte organizații infracționale sunt deja pregătite. Odată cu livrarea vaccinurilor, criminalitatea va crește dramatic”, a spus Juergen Stock, aflat la conducerea Criminalpol, într-un interviu cu acordat pentru Wirtschaftswoche, conform rainews.it

„Vom vedea furturi peste furturi în depozite și atacuri asupra transporturilor de vaccinuri; corupția va fi extinsă în multe locuri pentru a obține acest bun prețios cât mai rapid”, a continuat Stock.

Virusul este urmat de un val de criminalitate

„Un virus se răspândește din Asia pe toate continentele și este urmat de un val de criminalitate, o pandemie paralelă a infracționalității, ca să spunem așa”, a continuat șeful Interpol, Juergen Stock, în interviu.

„Grupurile criminale s-au gândit încă din primul minut cum să facă să încaseze bani de pe urma COVID-19”, în loc să câștige bani pe droguri și medicamente ca până acum, s-au orientat foarte repede pe produse false de salubritate, antivirale și măști false, continuă Stock. Și, acum, „înainte ca vaccinul să fie autorizat, infractorii sunt deja pregătiți cu vaccinurile false”.

SUA încep campania de vaccinarea împotriva COVID-19

O infirmieră din Hartford, un oraş din statul american Connecticut, a fost vaccinată luni în faţa camerelor de filmat cu vaccinul dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania Moderna, marcând astfel debutul campaniei de vaccinare cu acest nou produs farmaceutic, care a fost aprobat în Statele Unite vineri, 18 decembrie, transmite AFP, citat de Agerpres.

Primele vaccinări cu produsul creat de tânăra companie americană din domeniul biotehnologiei debutează la o săptămână după primele injecţii din Statele Unite cu vaccinul dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech şi vor fi realizate începând de luni, 21 decembrie, în mai multe regiuni americane.

Mandy Delgado, infirmieră la secţia de terapie intensivă de la Hartford Hospital, s-a declarat „bucuroasă” şi „nerăbdătoare” să devină prima persoană inoculată cu vaccinul Moderna.

„Am văzut sosind la noi pacienţi cu deficit de oxigen, iar starea lor de sănătate s-a agravat progresiv şi apoi au murit, fără ca familiile lor să poată fi prezente alături de ei”, a subliniat infirmiera americană, cu câteva momente înainte de a primi vaccinul.