Cele mai multe chartere sunt din Bucureşti, 21 de curse, către destinaţii precum Antalya (trei pe săptămână) şi Bodrum (una pe săptămână), opt insule greceşti (câte două pe săptămână spre Creta-Chania şi Rodos, unul pe săptămână către Creta-Heraklion, Corfu, Mykonos, Santorini, Zakynthos, Lefkada) Algarve, Tenerife, Mallorca, Costa Brava, Costa Blanca, Split şi Tivat (câte unul pe săptămână). De la Iaşi se operează spre şi dinspre Antalya şi Rodos (câte unul săptămânal), iar din Cluj-Napoca sunt disponibile Creta-Chania, Santorini şi Zakynthos (câte unul pe săptămână).

„Pachetele pe charter sunt cele mai căutate pentru vacanţa de vară, mai ales de către turiștii care pleacă în concediu alături de familie şi prieteni. În fiecare an, pe lângă destinaţiile tradiţionale, în care suplimentăm oferta de hoteluri şi servicii turistice, le propunem clienţilor locuri noi. Anul acesta, nici nu am lansat bine ofertele pentru Algarve, Split, Tivat sau Lefkada cu Parga-Sivota şi interesul lor s-a dovedit a fi real”, declară Dan Goicea, director general adjunct Cocktail Holidays.

Valoarea medie a unui pachet charter pentru vara 2016 este de 524 de euro de persoană, pentru șapte nopți de cazare, cu toate taxele incluse.

Cea mai scumpă vacanţă pe charter, rezervată până în prezent, este de 10.000 euro, pentru destinaţia Mykonos.

Zakynthos este destinaţia cea mai căutată în primele patru luni ale anului, pentru vacanţa de vară, preţul mediu al pachetelor deja rezervate fiind 582 de euro. Corfu este preferată de turişti pentru peisaje şi vegetaţie, iar Tenerife pentru renumele de insulă a îndrăgostiţilor. Antalya rămâne preferata familiilor cu copii, pentru sistemul all inclusive şi pentru programele de divertisment pentru copii şi adulţi pe care le oferă.