De exemplu, numărul minivacanțelor de Paște vândute de Paravion a crescut cu 15% în acest an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Conform reprezentanților companiei, cele mai cumpărate destinații pentru minivacanța de Paște din acest an sunt Praga, Roma și Lisabona, urmate în top de către Milano și Atena. Bugetul mediu alocat de români pentru aceste destinații europene este de aproximativ 280 de euro, similar cu cel de anul trecut.

Românii care își doresc să petreacă Paștele în Praga au plătit circa 260 de euro de persoană pentru un pachet ce include biletele de avion dus-întors și două nopți de cazare la hotel de 3*, cu mic dejun inclus. „Situată pe poziția a doua în topul preferințelor românilor pentru această minivacanță, capitala Italiei este și una dintre cele mai accesibile destinații pentru perioada sărbătorilor pascale. Astfel, turiștii care vor zbura în perioada aferentă către Roma au achitat 180 de euro de persoană, tarif ce include transportul cu avionul tur-retur și două nopți de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de 3*”, declară Remus Vișan, Director General al Paravion.

Cei care au ales să petreacă Paștele în Lisabona au bugetat 340 de euro de persoană pentru bilete de avion dus-întors și 2 nopți de cazare la hotel de 3 *, cu micul dejun inclus. Pentru aceleași facilități incluse, românii care au optat pentru destinații precum Milano sau Atena au plătit 210, respectiv 200 de euro de persoană.

În topul celor mai accesibile destinații de vacanță, alături de Roma, se regăsesc și Budapesta sau Praga. Așadar, turiștii care au optat pentru un sejur prelungit în Budapesta au pus de-o parte 300 de euro de persoană pentru transportul cu autocarul și cinci nopți de cazare cu mic dejun inclus, la hotel de 3*, iar cei care au preferat Praga au plătit 330 de euro de persoană pentru trei nopți de cazare la hotel de 3* cu mic dejun inclus și bilete de avion dus-întors.

Chiar dacă românii au ales în mare parte city break-uri de Paște, au fost și persoane care au optat pentru vacanțe mai scumpe. Cel mai scump pachet vândut de agenție în preajma sărbătorilor pascale din acest an a costat 1040 de euro de persoană, având incluse biletele de avion tur-retur, 7 nopți de cazare cu demipensiune la un hotel de 4 stele din Amman, Iordania, turul orașului, excursie în Petra și jeep safari în deșertul Wadi Rum.

„Chiar dacă destinațiile externe câștigă de la an la an tot mai mult teren în preferințele românilor pentru minivacanța de Paște, sunt și turiști care optează pentru destinații interne, iar bugetul mediu alocat de aceștia este de 100 de lei pentru o noapte de cazare cu demipensiune, la hotel de 3*. Cavnic, Gura Humorului, Vatra Dornei, Predeal și Băile Tușnad sunt stațiunile preferate de cei care petrec Paștele în țară, acestea generând circa 35% din totalul vacanțelor interne vândute de Paravion pentru perioada aferentă”, adaugă Remus Vișan.