Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea, ministrul Familiei vorbește despre criza care deja afectează România în mare măsură. Mai exact, aceasta vorbește despre criza demografică, menționând că datele nu trebuie să fie ignorate.

România trece printr-o criză accentuată! Sunt date pe care nu trebuie să le ignorăm

„Trecem printr-o criză demografică accentuată și este nevoie cât mai urgent de o politică de creștere a natalității concepută împreună cu cele mai importante instituții ale statului. Sunt date sociologice pe care nu trebuie să le ignorăm”, spune Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Totodată, Firea a subliniat faptul că deși până acum scăderea natalității a fost transmisă doar prin poze sau declarații, cifrele arată cât de gravă este, de fapt, situația.

Firea a mai menționat că vineri a avut o serie de întâlniri şi discuții cu importante instituții ale statului pentru a dezbate și pentru a găsi strategiile corecte astfel încât România să poată depăși această criză fără precedent.

Ea a mai adăugat că Ministerul pe care îl conduce are rolul de a-i ajuta pe români să depășească această situație.

„Astăzi, m-am întâlnit cu academicianul Cătălin Zamfir, director al Institutului de Cercetare a Calității Vieții. Am pus bazele colaborării dintre Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Academia România pentru realizarea de proiecte și strategii care să ajute România să depășească această criză demografică. La întâlnire a participat și secretarul de stat, doamna Doina Pârcălabu.

Gabriela Firea, despre soluțiile pentru criza natalității

L-am invitat pe domnul academician Cătălin Zamfir să facă parte din Colegiul Ministerului, organism consultativ care va furniza elemente solide pentru fundamentarea politicilor pe care le gândim pentru familie și tineret.

Ministerul pe care îl conduc a fost înființat tocmai pentru a realiza programe și proiecte care să ajute România să treacă de criza demografică. Până acum, problema scăderii natalității a fost doar frumos reprezentată în declarații și poze, dar niciodată nu au fost puse la aceeași masă toate forțele”, mai scrie Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Astfel, ministrul Familiei susțne că un obiectiv național și totoată o proritate pentru Guvern o reprezintă stimularea natalități prin susținerea familiilor. Ea a dat exemplu în acest sens măsuri fiscale pentru familiile cu mulți copii, programe de tip școală după școală, programe de credit pentru familiști sau stimulente pentru achiziția de locuințe sau mașini de familie.

„Stimularea natalității prin susținerea familiilor este un obiectiv național și o prioritate a Guvernului. Măsurile propuse în programul de guvernare cuprind programe de construire de creșe, măsuri fiscale pentru familiile cu mulți copii, programe de tip școală după școală, programe de credit pentru familiști sau stimulente pentru achiziția de locuințe sau mașini de familie”, a conchis Gabriela Firea, ministrul Familiei.