Acestea sunt la ora actuală cea mai modernă și sustenabilă tehnologie menită să asigure încălzirea și răcirea locuinței, dar și producția de apă caldă menajeră printr-un consum eficient și prietenos cu mediul.

Ariston, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, a făcut deja pasul către această tehnologie  și comercializează inclusiv în România pompele de căldură aer-apă Nimbus S Net, rezultat al programelor intensive de cercetare și inovare susținute de companie.

Vânzări în creștere

Deși centralele termice de apartament rămân dominante, pompele de căldură reprezintă tehnologia de asigurare a confortului termic cu cea mai mare rată de creștere a vânzărilor.

Astfel, primele 9 luni ale anului 2021 au adus o majorare de peste 25% a vânzărilor pe acest segment, în România, față de perioada similară a anului trecut, conform estimarilor Ariston.

Ce este o pompă de căldură?

Pompele de căldură sunt aparate care preiau energia dintr-un mediu și o transportă în altul. O fac însă în mod eficient, cu un consum redus de energie și cu protejarea mediului înconjurător.

Ariston, lider al pieței de soluții pentru confortul termic, a introdus în România pompele de căldură aer-apă din gama Nimbus S Net, care pot fi achiziționate într-unul dintre cele trei modele: Plus, Compact și Flex. Aceste pompe înglobează tehnologie care utilizează energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.

De ce ar trebui să îți cumperi o pompă de căldură aer-apă?

Dintre toate tipurile de pompe, cele aer-apă – cum este cazul pompelor din gama Nimbus S Net – au cea mai mare rată de răspândire deoarece sunt mai ușor de instalat și aduc numeroase beneficii în termeni de eficiență și consum. În plus, acestea sunt perfect adaptate condițiilor de climă din România, reușind ca, indiferent de sezon, să folosească cu succes energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.

Un beneficiu important este faptul că pompele de căldură permit amortizarea investiției făcute pentru achiziționare într-un ritm destul de rapid, datorită consumului de energie redus al pompelor. Pompele funcționează pe bază de energie electrică, având un consum redus, în condițiile în care 1 kw electric consumat aproximativ 4 kw termici.

Un avantaj suplimentar pe care îl au pompele de căldură Ariston Nimbus S Net este acela că înglobează  tehnologie europeană avansată. Astfel, prin gama de pompe de căldură Nimbus S Net, Ariston aduce la îndemâna consumatorilor funcția de conectivitate și control prin aplicația ARISTON NET.

De asemenea, automatizarea prezentă la pompele Ariston Nimbus S NET este dezvoltată și produsă in-house, în fabrica dedicată elementelor electronice din grupul Ariston, lucru care permite o mare flexibilitate în instalare, optimizare continuă a softului dar și integrare facilă cu sisteme solare, fotovoltaice și generatoare auxiliare de căldură.

În concluzie, pompele de căldură sunt o tehnologie revoluționară și reprezintă primul pas către un viitor mai prietenos cu mediul înconjurător, în care accentul va cădea pe necesitatea unui consum eficient al resurselor.

(P)