Situație critică în Israel, una dintre țările care au fost fruntașe în ceea ce privește campania de vaccinare a populației. Numărul de infectări din prezent a a explodat și acum situația este gravă. De la doar câteva cazuri pe zi acum două luni, acum cifrele întrec orice imaginație. În aceste condiţii, Guvernul a decis revenirea unor restricţii dure.

Cu toate acestea, medicii au ieșit în față și au spus că nu mai fac față. Directorii a șapte spitale din Israel au declarat duminică că a fost atinsă capacitatea personalului medical și au amenințat că nu vor mai accepta, începând de luni, niciun pacient cu COVID în secțiile lor, transmite Anima News.

„Am fost abandonați în cel mai critic moment al pandemiei de coronavirus”, au spus ei. „Ne aflăm în cea mai gravă criză din istoria noastră. În situația actuală, nu putem continua tratamentele. Nu avem suficiente echipamente, mijloace și salarii. Conștiința noastră ne obligă să nu mai primim niciun pacient cu coronavirus începând de mâine”, a declarat doctorul Ofer Marin, directorul Centrului medical Sha’are Zedek din Ierusalim.

Situație critică în Israel

În urmă cu câteva săptămâni, premierul Naftali Bennett a anunțat că un buget de 2,5 miliarde de shekeli va fi alocat spitalelor pentru a crește capacitatea în ceea ce privește personalul și paturile suplimentare.

669 de pacienți se află în prezent în stare gravă, dintre care 107 sunt conectați la aparate de respirație artificială. În 24 de ore au fost raportate 5.380 de cazuri noi, iar de la începutul pandemiei au murit 6.830 de persoane, dintre care 352 în luna august.

De altfel, Israelul a impus noi restricţii sanitare. Cei care vor să intre în restaurante, hoteluri, muzee şi biblioteci sau să asiste la evenimente culturale şi sportive sunt din nou obligaţi să prezinte un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ. Cerinţa este valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 3 ani. Copiii cu vârsta de până la 12 ani pot fi testaţi gratuit. Măsura se aplică şi în cazul lăcaşurilor de cult care primesc peste 50 de credincioşi. În centrele comerciale şi în magazinele cu o suprafaţă de vânzare mai mare de 100 de metri pătraţi, este permis un singur client la 7 metri pătraţi.

Sursa foto: Dreamstime