"CE a analizat în special efectele achiziției asupra concurenței pe piața producției și distribuției de bere din Marea Britanie, singura unde operațiunile StarBev și Molson Coors se suprapun în Zona Economică Europeană", se arată într-un comunicat remis presei de CE.

Altfel spus, fuziunea nu pune probleme de concurenţă pentru că nivelul cotei de piață combinate a celor doi producători este relativ redus.

Grupul american Molson Coors a anunțat,la începutul lunii aprilie, un acord pentru achiziția StarBev pentru 2,65 miliarde de euro de la fondul de investiții CVC Capital Partners, al cincilea fond de private equity al lumii. Cu acordul autorităților pentru concurență, tranzacția ar trebui să fie finalizată în al doilea trimestru al acestui an anului.
 
StarBev deține 9 fabrici de bere în Europa Centrală și de Est, în țări precum Cehia, Ungaria, Bulgaria și România.

În ultimii șase ani, producătorul Bergenbier a trecut prin mai multe schimbări de acționariat, de nume și de management.

Interbrew România, producătorul Bergenbier – cea mai vândută marcă de pe piața locală a acelui an –, își schimba denumirea, în martie 2007, în InBev România.
În iulie 2008, după mai multe luni de negocieri, InBev cumpără la nivel mondial producătorul american de bere Anheuser Busch; se formează o nouă companie, AB InBev.
În octombrie 2009, operațiunile AB InBev din Europa Centrală și de Est, inclusiv România, sunt preluate de fondul de investiții CVC Capital Partners, iar un an mai târziu InBev România își schimbă numele în StarBev România.

În România, StarBev controlează Bergenbier, unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piața locală. Compania operează o unitate de producţie la Ploieşti, iar echipa numără aproximativ 600 de angajaţi. Portofoliul companiei cuprinde: Bergenbier şi Noroc, ca mărci locale; Staropramen, Stella Artois, Beck’s şi Löwenbräu ca mărci internaţionale produse local. Alături de acestea, compania importă specialităţile belgiene Leffe şi Hoegaarden.

Durata de viață a numelui, StarBev, depinde de momentul și condițiile exitului CVC.