Sunt probleme imense pe toată planeta din cauza pandemiei de coronavirus. Criza sanitară este foarte gravă, dar și cea economică este una foarte seriosă. Giganții au luat deja măsuri extrem de dure.

Tăieri masive la Lufthansa

Cei de la Lufthansa au decis tăieri masive.  Lufthansa şi piloţii săi au ajuns la un acord prin care sunt asigurate locurile de muncă până la finalul lunii martie 2022 şi sunt reduse costurile cu 450 de milioane de euro, a anunţat miercuri sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC), transmite Reuters.

Ca şi rivalele sale, operatorul aerian german trebuie să facă faţă crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), care a dus la restricţii de călătorie pe plan global.

În iunie, acţionarii Lufthansa au votat în favoarea unui plan de salvare în valoare de nouă miliarde de euro convenit cu Guvernul german. Planul, care prevede că Executivul de la Berlin va dobândi o participaţie de 20% la Lufthansa, a fost aprobat prin votul deţinătorilor a peste 98% dintre acţiunile companiei aeriene. De asemenea, Lufthansa va renunţa la 20% dintre poziţiile de conducere (aproximativ 200 de persoane) şi la 1.000 de angajaţi din sectorul administrativ.

Concedieri în masă?

Luna aceasta, directorul general Carsten Spohr a avertizat că operatorul aerian va trebui să concedieze 1.000 de piloţi dacă nu se ajunge la un acord cu sindicatul privind salariile.

Acordul include reducerea numărului de ore lucrate în 2021 conform schemei guvernamentale „Kurzarbeit” (program de lucru redus) precum şi reducerea salariilor în funcţie de reducerea programului de lucru şi suspendarea majorării colective a salariilor, a anunţat miercuri Lufthansa.

Sindicatul a precizat că Lufthansa are opţiunea de a extinde acordul până la finalul lunii iunie 2022. Grupul Lufthansa include şi companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings şi Lufthansa Cargo.