Ludovic Orban joacă tare. A primit votul de investitură în Parlament și a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Noul premier e decis să ia decizii extrem de dure.

O parte din angajații ministerelor nu se vor mai regăsi în organigramă după reorganizarea Guvernului şi reducerea numărului de ministere.

„O parte dintre ei cu siguranţă nu-şi vor găsi locul în cadrul noilor instituţii. Intenţia noastră este să facem şi o reevaluare a competenţei, a activităţii desfăşurate, a capacităţii de a ocupa funcţii de conducere sau execuţie. Vom organiza concursuri transparente, obiective, cu comisii de concurs care să poată să analizeze efectiv competenţele, experienţa, capacitatea managerială a celor care candidează pentru funcţii de conducere. Nu în ultimul rând studiem atent politica detaşărilor. S-a ajuns la o situaţie în care un procent semnificativ de angajaţi din sectorul public ocupă funcţii prin detaşare. Ar trebui să fie angajaţi prin concurs şi să gireze activităţile care fac parte din fişa postului.
Vrem modificarea legislaţiei astfel încât să nu mai permitem ocuparea funcţiilor de conducere prin politica delegării. Vom încerca să limităm durata permisă pentru o funcţie de conducere la maxim 6 luni, până se organizează concurs”, a spus Ludovic Orban într-o declaraţie de presă.