Compania de distributie si curierat UPS si-a deschis inca un centru zonal in Romania. Noul centru operational UPS deschis la Timisoara face parte din strategia de dezvoltare a companiei, care presupune cresterea numarului de centre operationale si cresterea numarului de centre pentru clienti, informeaza un comunicat UPS.

“Locatia functioneaza ca centru operational, similar cu cel din Bucuresti-Baneasa, aici realizandu-se majoritatea operatiunilor pentru volumul din zona de vest a tarii, care pleaca din Timisoara sau se descarca in Timisoara.”, a declarat Iulia Nartea, director executiv UPS Romania.

Din decembrie 2005 Romania a intrat pe ruta unui avion al UPS, marca Fokker 27, cu o capacitate de incarcare de pana la 6 tone, care opereaza pe Aeroportul Bucuresti-Baneasa si pe Aeroportul din Timisoara.

UPS detine in Romania cinci centre de relatii cu clientii, doua in Bucuresti, unul in Constanta si doua in Timisoara, si este prezenta in tara prin Trans Courier Service.

Cel mai important centru de tranzit UPS din Europa este in Koln-Germania.

UPS este liderul segmentului de curierat rapid si al serviciilor de logistica, este prezent in peste 200 de tari si teritorii, si deserveste zilnic 7,9 milioane de clienti la nivel mondial. In 2005, UPS a realizat venituri de peste 42 de miliarde de dolari.

Sursa: Capital 23 Noiembrie 2006