Distribuitorul de produse IT Tornado Sistems a cerut în instanţă insolvenţa Altex România, companie specializată în comerţul cu electronice, electrocasnice şi IT&C controlată de omul de afaceri Dan Ostahie, din cauza unor datorii, fiind posibil ca cele două părţi să stingă litigiul pe cale amiabilă.

Tornado Sistems, în calitate de creditor, a introdus, la 14 mai, la Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ a Tribunalului Neamţ, două acţiuni, având ca obiect o ordonanţă de plată, respectiv procedura de insolvenţă, potrivit Mediafax.

Termenul de judecare a procedurii de insolvenţă este 9 iunie.

Altex – datorii restante la bugetul de stat

Altex avea, la 31 martie, datorii restante la bugetul de stat în valoare de 5,65 milioane de lei, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Altex România este cel mai mare retailer de produse electronice, electrocasnice şi IT&C din România. Compania deţine 15 magazine Media Galaxy şi aproximativ 50 de unităţi Altex.

Înfiinţată în anul 1991, Tornado Sistems are 270 de angajaţi şi este prezentă şi pe piaţa IT din Bulgaria.

UPDATE: Litigiu soluţionat

Compania Altex România a anunţat că a soluţionat problema litigiului. „Altex România şi Tornado Sistems  au soluţionat deja problema generată de diferendul comercial apărut”, a declarat pentru CAPITAL Online Cristian Moanta, Director Marketing şi Achizitii Altex.

SURSA: Mediafax