Ca un rezultat al analizei strategice efectuate de GM referitoare la businessul global Saab, Consiliul de Administraţie al Saab a anunţat astăzi că va aplica pentru reorganizarea companiei în vederea creării unui business complet independent, pregătit şi potrivit pentru investiţii.

 

Reorganizarea este un proces juridic autogestionat, condus de un administrator independent numit de Tribunalul suedez care va colabora strâns cu managementul suedez Saab. Ca parte a procesului, Saab va înainta o propunere de reorganizare, care presupune concentrarea unităţilor de design, proiectare şi producţie în Suedia. Această propunere va fi prezentată creditorilor în termen de trei săptămâni de la completare. După aprobarea tribunalului suedez, reorganizarea va fi executată în termen de trei luni şi va necesita fonduri independente pentru a fi realizată.

Finanţarea pentru restructurarea companiei va trebui asigurată pe durata întregului procesul de reorganizare şi este atrasă atât în surse publice cât şi private.

Saab va continua să opereze normal şi în conformitate cu procesul de reorganizare formală, Guvernul furnizând parţial suport în această perioadă. Reorganizarea ar trebui să nu aibă nici un impact asupra altor operaţii GM. Detalii ale progresului vor fi furnizate pe măsură ce etapele sunt completate.

UPDATE:

In cursul acestei dupa amieze, Tribunalul Regional din Vänersborg a validat cererea depusă de Saab in aceasta dimineata.

Saab Automobile a decis ca reorganizarea intr-o noua societate independenta este solutia pe termen scurt pentru stabilirea unui climat de stabilitate necesar dezvoltarii unei solutii pe termen lung.

Tribunalul Regional a numit si consultantii care vor colabora cu conducerea Saab  in vederea construirii planului de reorganizare.

 

Sursa: Saab Romania