Dezvoltatorul de spaţii logistice de origine neo-zeelandeză Goodman Europe Romania a anunţat că îşi suspendă activitatea locală pe o perioadă de trei ani, după doar un an de la deschiderea biroului din România. Decizia este motivată de condiţiile economice.

„Asociaţii Goodman Europe Romania au hotărât suspendarea temporară a activităţii societăţii, datorită condiţiilor economice actuale, pentru o perioadă de trei ani, de la data de 1 noiembrie 2009 şi până la data de 1 noiembrie 2012. Cu toate acestea, societatea va putea pe baza hotărârii adunării generale a asociaţilor luată în condiţiile prevăzute de lege şi actul normativ, să decidă reluarea activităţii la o dată anterioară, după cum interesele societăţii o vor cere“, se arată într-un anunţ al companiei.

UPDATE: Planuri măreţe

Biroul din România al Goodman era condus de Muler Onofrei, fostul Country Manager al companiei Prologis. Planul societăţii prevedea, într-o fază iniţială, dezvoltarea de spaţii de depozitare, în apropiere de Bucureşti.

„Goodman şi-a încheiat activitatea comercială în iunie 2009 şi până în noiembrie eu le-am oferit consultanţă externă. Ei au încercat să facă diverse combinaţii, când băncile şi-au oprit finanţările au încercat să găsească nişte parteneriate cu fonduri de investiţii, însă nu era oportun. Au negociat achiziţia unor terenuri, însă nu s-a concretizat nimic“, a declarat pentru capital.ro Muler Onofrei.

Acesta a reintrat în acţionariatul companiei de consultanţă Aleph Properties unde se ocupă de segmentul de birouri şi industrial.

Goodman este prezentă în Europa prin 24 de sucursale, deţine şi gestionează peste 240.000 de mp de spaţii de depozitare în diverse pieţe din Europa Centrala şi de Est – Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia.

Cu active totale gestionate de 18,6 mld. dolari şi 371 de proprietăţi în portofoliu, Goodman este unul dintre cele mai mari grupuri imobiliare listate, la nivel mondial.