Finlandezii de la Nokia mizează pe sistemul de operare Maemo, bazat pe Linux, în bătălia telefoanelor inteligente pe care o poartă cu Apple şi  Research In Motion, conform bnet.com.

Nokia va prezenta primul dispozitiv prevăzut cu sistemul de operare Maemo, săptămâna viitoare, la Nokia World, care se va desfăşura anul acesta în Stuttgart, Germania (2-3 septembrie).  Succesul unor astfel de terminale îl vom afla, anul viitor, potrivit analiştilor.

Compania finlandeză foloseşte sistemul de operare Maemo bazat Linux încă din anul 2005, când l-a introdus pe tabletele sale pentru Internet.

Pentru telefoanele mobile, Nokia foloseşte sistemul de operare Symbian, care echipează jumătate din smartphone-urile de pe piaţă.

Cu toate acestea, analişti consideră că dispozitivele care folosesc sistemul de operare Maemo sunt avantajate.
„Maemo este de departe mult mai flexibil ca Symbian şi deci este o opţiune mult mai bună pentru dispozitive care folosesc diferite tehnologii de afişare şi diferite interfeţe”, este de părere analistul Tero Kuittinen de la MKM Partners.

UPDATE: Serviciu financiar de la Nokia

Nokia va lansa, anul viitor, un serviciu financiar mobil care se adresează consumatorilor de pe pieţele emergente, ce posedă un telefon mobil , dar nu au cont bancar.

Serviciul Nokia Money are la bază platforma de plăţi mobile dezvoltată de Obopay. Nokia a investit la începutul acestui an 70 de milioane de dolari în această companie.Cu acest serviciu utilizatorii vor putea trimite bani unei alte persoane folosind doar numărul de telefon mobil, se vor putea plăti facturi sau încărcări ale cartelelor pre-pay.