Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, va circula timp de 18 luni cu un Lexus model GS 450 hibrid, in cadrul unui parteneriat intre minister si aceasta marca, incheiat cu scopul promovarii propulsiei hibride pe soselele din Romania.

„Nu o fac ostentativ, ci doar pentru a da un exemplu producatorilor si cumparatorilor. Acesta e un model scump, insa exista masini hibride cu un pret accesibil pentru aproape toata lumea”, a precizat Nemirschi.

Masina pe care ministrul a primit-o va fi condusa de un sofer personal insa Nicolae Nemirschi a precizat ca va sta si el la volanul masinii de lux, de cate ori va avea ocazia.

Lexus GS 450 hibrid este echipat cu un motor de 3,5 litri pe benzina ce dezvolta 340 de cai putere. Consumul mixt de carburant este de 7,6 litri/100 km iar emisiile de CO2 sunt de 183 g/km. Pe langa acest propulsor, modelul GS 450 hibrid beneficiaza de doua motoare electrice, dintre care unul mai mic destinat exclusiv alimenatrii celulelor energetice.

UPDATE:

Lexus GS 450 h poate rula cu maxim 50km/h in regim electric, iar potrivit directorului diviziei din Balcani a Lexus, Mihai Bordeanu, teoretic, in oras, masina poate functiona in continuu, pentru ca atunci cand este actionata frana, iar masina decelereaza, bateriile se incarca.

Pretul de lista al unui astfel de automobil ajunge la 69.000 de euro.