Cea de-a doua sedinta de tranzactionare a Bursei de la Tokyo a decurs dramatic, in urma scaderii puternice suferite de Bursa de la New York, unde Dow Jones a inregistrat o scadere de 4,24%, ajungand sub pragul de 7.000 de puncte, pentru prima data in ultimii 11 ani.

Indicele Nikkei 225 pierduse 1% la mijlocul sesiunii, dupa ce in sedinta de luni, prima a acestei saptamani incheiase intr-o scadere de 3,8%. Tot in timpul sedintei de astazi, indicele Nikkei a atins cel mai mic nivel din ultimii 26 de ani, ajungand la 6.994 de puncte.

Tot acest dezastru bursier, care se pare ca se va continua si astazi pe Bursele europene, a fost declansat de pierderile istorice suferite de gigantul american al asigurarilor. AIG a publicat pentru 2008 o pierdere de nu mai putin de 100 de miliarde de dolari.

UPDATE: Bursele asiatice au reusit sa-si mai tempereze scaderile. Astfel, la Bursa de la Tokyo, indicele Nikkey a inchis intr-o scadere de 0,69%. Cea mai afectata piata asiatica ramane Hong Kong-ul unde indicele Hang Seng a cedat la mijlocul sesiunii 1,48%.

UPDATE 2: BVB deschide pe rosu

Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de astazi in scadere timida, indicele BET inregistrand o scadere de 1,26%, iar indicele BET-C a deschis intr-o depreciere cu doar 0,91%. Indicele BET-FI deschisese pe verde, insa la scurt timp a intrat pe rosu, pentru ca ulterior sa intre din nou pe verde.

UPDATE 3: Bursele europene au deschis pe verde

Contrar asteptarilor care estimau ca si Bursele europene vor suferi deprecieri puternice in sesiunile de tranzactionare de astazi, principalele piete financiare europene au deschis astazi pe plus, ce e drept insa, un plus timid.

Astfel, indicele Bursei de la Paris a deschis intr-o crestere de 0,6%, in timp ce indicele DAX al Bursei de la Frankfurt a inregistrat la deschidere o crestere de 0,38%.

De asemenea, Bursa de la Londra a deschis sesiunea de azi intr-o crestere timida de 0,65%.

UPDATE 4: La mijlocul sesiunii de tranzactionare, bursele europene au intrat din nou in zona rosie. Astfel, singura piata financiara care mai este pe verde la ora redactarii acestui UPDATE este Bursa de la Paris. Londra si Frankfurt sunt de asemenea pe rosu.