Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat că l-a demis din funcţie pe secretarului de stat Constantin Axinia, printr-o decizie publicată aseară în Monitorul Oficial. În locul acestuia, la conducerea transporturilor feroviare în cadrul ministerului a fost numit Gheorghe Popa, liderul Federaţiei Sindicale Mişcare Comercial, cel mai mare sindicat de la calea ferată. Axinia a fost numit pe post la propunerea PD-L.

„Domnul Axinia, care conducea această parte a activităţii (administrarea activităţilor feroviare – n.r.), prin acordul părţilor, va primi o altă însărcinare”, a declarat Radu Berceanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai mult, după ce l-a schimbat pe Axinia, Berceanu a anunţat demiterea directorilor  generali de la CFR Călători şi CFR Infrastructură, pe care i-a înlocuit cu adjuncţii lor. Ministrul a anunţat că Viorel Stoica, fost director al CFR Călători a fost înlocuit, interimar, de Liviu Pescăraşu iar în cazul CFR Infrastructură, Ion Garoseanu a fost înlocuit cu Viorel Scurtu.

Pe de altă parte, la CFR Marfă, îşi va continua activitatea de director general interimar Ion Frăsinoi, numit în această funcţie acum două luni.

 „Domnul secretar de stat Gheorghe Popa va frelua împreună cu aceştia (noii directori generali ai CFR – n.r.) toate analizele de până acum, pentru a găsi cele mai bune variante şi cel mai bun raport al subvenţiilor pentru transportul de călători pentru a avea cel mai corect efect. […] Suntem pregătiţi să mergem împreună peste tot şi să ne batem pentru a obţine banii necesari desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii”, a subliniat Bercanu.