Fondul de investiţii Charlemagne Capital, care deţine jumătate din proiectul rezidenţial Asmita Gardens din Bucureşti, a raportat venituri de 23,8 mil. dolari pentru anul trecut, în scădere cu 46% faţă de câştigurile din 2008, potrivit raportului financiar interimar publicat de companie.

La sfârşitul anului trecut activele companiei au fost evaluate în creştere la 27 mil. dolari, faţă de 25 mil. dolari, valoare raportată un an mai devreme. Balanţa de lichidităţi a companiei arată 22 mil. dolari, în scădere cu 6 mil. dolari, faţă de 2008.

„Pieţele emergente şi-au continuat recuperarea pe parcursul celei de-a doua jumătăţi a anului 2009, conducând la creşteri semificative ale valorii activelor. Grupul consideră că pe termen lung fundamentele pieţelor emergente se vor întări“, susţin reprezentanţii fondului.

La nivel local, pe lângă Asmita, Charlemagne mai are un parteneriat, prin intermediul vehicolului ECDC, cu firma românescă Dickau Investments care prevede dezvoltarea unei clădiri de birouri în zona Aeroportului Băneasa care, potrivit estimărilor dinainte de criză, necesita investiţii de 82 mil. euro. Fondul a investit până acum în acest proiect 5,2 mil. euro în achiziţia terenului necesar construcţiei.  Fondul mai are o participaţie de 40% în cadrul clădirii de birouri Cascade Euro Tower.