Uniqa Group Austria va prelua inca 23% din actiunile Astra Asigurare-Reasigurare de la Nova Trade, actionarul majoritar al companiei, iar in urma acestei tranzactii va deveni actionarul principal al companiei Astra cu o cota de 50% plus o actiune, informeaza un comunicat remis redactiei. Grupul austriac a achizitionat 27% din actiunile Astra in 2005. Totodata, Uniqua va face o oferta obligatorie micilor actionari ai companiei listate Astra, in conformitate cu cerintele legale. 

In noua structura, actionarii Uniqa si Nova Group vor continua colaborarea care va avea ca rezultat implementarea unor proiecte pentru promovarea si vanzarea produselor de asigurare facultative, pentru cresterea calitatii actului de vanzare, pentru oferirea unor servicii competitive. Compania intentioneaza sa puna un accent deosebit pe promovarea si dezvoltarea asigurarilor de viata.  

Astra-Uniqa va dezvolta, in continuare, parteneriatul preferential cu Raiffeisen Bank si isi va extinde activitatea prin realizarea de investitii in imobiliare, activitate lansata deja de Uniqa Group prin achizitionarea pe piata romaneasca a unor constructii precum Floreasca Tower. Tranzactia este in curs de autorizare de catre autoritatile locale.

Astra Asigurari a fost privatizata in anul 2002 prin investitia realizata de Nova Group, unul dintre cele mai mari grupuri de firme din Romania care dezvolta afaceri imobiliare, constructii, turism si asigurari. 

Sursa: Capital 28 Iunie 2007