Potrivit lui Mihaly Patai, un număr de 15 sucursale din Budapesta ar urma să fie închise, în condiţiile în care UniCredit are 105 sucursale pe întreg teritoriul Ungariei. ‘Situaţia poate fi rezolvată într-un singur fel, dacă vom începe să reducem costurile la scară largă’, a spus Patai. Acesta a adăugat că aproximativ 40% din costuri ar urma să fie acoperite prin restructurarea personalului dar nu a dorit să dezvăluie numărul exact al locurilor de muncă vizate.

Pentru acest an, Mihaly Patai se aşteapă la un profit mai mic decât anul trecut, în condiţiile în care în prima jumătate a anului profitul operaţional a scăzut cu o treime până la 32 milioane de euro. Cu toate acestea, managementul UniCredit a dezminţit până acum zvonurile cu privire la o eventuală retragere din Ungaria.

UniCredit nu este singura bancă care îşi restructurează operaţiunile din Ungaria. Rivali precum Raiffeisen Bank International (RBI) şi Erste Group şi-au redus şi ei personalul, motivul fiind noua taxă pe tranzacţiile financiare şi decizia Guvernului de a permite celor care au credite ipotecare în valută să le convertească în monedă locală la un curs preferenţial, ceea ce a provocat pierderi pentru multe bănci. Alte bănci importante din Ungaria sunt KBC (Belgia), CIB şi Intesa Sanpaolo (Italia) precum şi banca locală K&H Bank.

Sursa: Agerpres